Winnend WNC heeft nog altijd geen zekerheid

montfoort • WNC won op bezoek bij Montfoort op het nippertje met 1-2. De Waardenburgers staan na de voorlaatste speeldag op de tweede plek op de ranglijst en bovenaan de derde periode, maar zijn nog altijd niet zeker van deelname aan de nacompetitie.

"Maar het enige wat we kunnen doen is zelf onze wedstrijden winnen en dat hebben we vandaag gedaan", was Cor Prein tevreden. "De kans dat we het gaan redden is op zich redelijk groot, maar als we zelf winnen, zijn we van niemand afhankelijk. Feit is dat het ook nog mis kan gaan." Zaterdag komt Sliedrecht op bezoek. Bij winst pakt WNC de derde periode en daarmee een ticket voor de nacompetitie. Een gelijkspel is voor de Waardenburgers voldoende om tweede op de ranglijst te eindigen, waarmee het de tweede periode overneemt van kampioen DUNO D. Mocht Sliedrecht er met de punten van doorgaan, is WNC afhankelijk van de resultaten van DHSC en DTS Ede.

Bij Montfoort had WNC het in de eerste helft moeilijk. Met de 1-0 ruststand mocht de ploeg van Prein niet mopperen. In de tweede helft kwam WNC beter voor de dag en maakten de invallers het verschil. Bas Smulders tekende na een uur voor de 1-1, toen hij zelf een halve minuut binnen de lijnen stond. Vijf minuten voor tijd was een andere invaller, Jeffrey Weidema, verantwoordelijk voor de 1-2. "Dat geluk moet je met je wissels soms hebben", concludeerde Prein tevreden.