• Jesse van Vliet maakte één van de Herovina-goals.
• Jesse van Vliet maakte één van de Herovina-goals. Foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Herovina blijft ondanks ruime 6-2 zege onder de streep

herwijnen • Herovina boekte zaterdag de grootste zege in deze competitie. In Herwijnen werd met 6-2 royaal van NEO'25 gewonnen. Aanvoerder Kevin Steenbruggen (3), Jeffrey van der Meijden (2) en Jesse van Vliet scoorden voor de thuisclub.

Ondanks een prachtige opmars blijft Herovina evenwel op de twaalfde plaats onder de streep want de naaste rivalen onderin wonnen ook. Zo dreigt zich voor Herovina een doemscenario te voltrekken. Een reeks van zes ongeslagen wedstrijden leverde Herovina liefst veertien punten op, maar het is nog steeds niet genoeg om veilig te komen. De kans is zelfs reëel dat ook een zege in het slotduel in Haaften onvoldoende zal zijn want daarvoor blijft Herovina afhankelijk van de concurrentie.

Juiste momenten

Herovina-trainer Gertjan Potters wanhoopt echter niet: "Meer dan winnen kunnen we niet doen. Het is echter wel om gek van te worden dat de rest onderin het ook zo goed doet. Vandaag hebben we het overigens weer knap gedaan. NEO'25 voetbalde voor rust beter maar Herovina scoorde precies op de juiste momenten. Na rust hebben we de partij gecontroleerd uitgespeeld. Het is zaak om in Haaften weer te winnen. Als dat dan voor redding niet genoeg mocht zijn, gaan we in ieder geval met een goed gevoel de laatste beslissingswedstrijd thuis tegen een vierdeklasser tegemoet."

Al na vier minuten nam Herovina door Jeffrey van der Meijden met 1-0 de leiding. Na twintig minuten brachten Herovina-keeper Wilco de Leeuw en Mark de Joode bij een doorbraak van Jordy Rosenbrand redding maar volgens de scheidsrechter had de thuisclub daarbij een overtreding gemaakt. De arbiter gaf NEO'25 een penalty, die door Nicky van Gils werd benut: 1-1. Voor Herovina kwam de 2-1 als een opluchting. Uit een pass van Jeffrey van der Meijden omspeelde Kevin Steenbruggen de keeper: 2-1. Drie minuten later trof hij weer doel. Nu bestrafte de scheidsrechter Nicky van Gils bij een voorzet van Jeffrey van der Meijden voor hands. Kevin Steenbruggen schoot de penalty strak in de benedenhoek: 3-1. Vlak voor rust liep Herovina verder uit. Uit een hoekschop van Jeffrey van der Meijden kopte Jesse van Vliet raak: 4-1.

Elf minuten na de thee moest Nicky van Gils bij NEO'25 met zijn tweede gele kaart uit het veld. Het Brabantse tiental kwam toch tot 4-2 terug. Bij een reddingspoging kopte Jesse van Vliet onfortuinlijk in eigen doel: 4-2. Na een verre vrije trap van Jesse van Vliet maakte Kevin Steenbruggen echter snel nadien met 5-2 zijn derde doelpunt. Een rush van Kevin Steenbruggen leidde het zesde doelpunt van Herovina in. Jeffrey van der Meijden rondde met zijn tweede treffer van dichtbij simpel af: 6-2.