Everstein verspeelt kans op periodetitel

everdingen • Everstein (3e klasse D) had er zich zo op verheugd om volgende week uitgerekend tegen HSSC'61 de derde periodetitel binnen te slepen. Na een indrukwekkende tweede helft van het seizoen had de ploeg van trainer/coach Rob van den Broek er eigenlijk alle vertrouwen. Toch ging het in de thuiswedstrijd tegen DESTO alsnog mis. Everstein verloor met 1-4. Alleen in de eerste tien minuten kon Everstein nog een tikkeltje tegenstand bieden. Er waren kansjes voor Jently Lemmer en Simon van Zante, maar die bleven onbenut. Na een kwartier scoorde DESTO de openingstreffer en daarna was het eigenlijk al bekeken voor Everstein. In de eerste helft kwamen de Utrechters zelfs nog op een 0-3 voorsprong. Direct na rust werd het 0-4. Een kwartier voor rust redde Martin Zijakov de eer voor de teleurgestelde thuisploeg.

Hockeymeisjes op titelkoers

leerdam • De meisjes B1 van hockeyclub Leerdam verdedigden zaterdag met succes hun koppositie. Het team won op eigen veld met 3-2 van hun leeftijdsnoten uit Barneveld. Britt Segers zorgde voor de openingstreffer. Barneveld kwam tien minuten langszij. Tot aan de rust waren er nog verschillende kansjes over en weer. In de tweede helft kwam Barneveld opnieuw op voorsprong. Door hard werken knokte Leerdam zich terug. Via Bella Lenslink werd het 2-2. Even later werd een doelpunt van Anouk van Mourik afgekeurd (bal niet over de lijn). Twee minuten voor het eind scoorde Marit Segers alsnog de verlossende winnende treffer.