LRC wint weer eens

veenendaal • LRC Leerdam voetbalt al enkele weken nergens meer om. Bij De Merino's wist het na een reeks magere resultaten weer eens te winnen: 0-1.

Trainer Koen Janssen was tevreden met die winst. "Het was verdiend. We hadden voor rust al veel verder moeten uitlopen. Dat deden we niet en dus hadden zij in de tweede helft nog kans. Gelukkig had keeper Thijs Janssen een goede dag."

LRC hielp voor rust de nodige kansen om zeep en ging met een magere 0-1 voorsprong aan de thee. Ali Yilmaz tekende voor de enige treffer. Die 0-1 stand trok LRC uiteindelijk over de streep. "En dus moeten we zorgen dat we in de laatste wedstrijd het seizoen goed afsluiten", zei Janssen.


Haaften vergeet te scoren bij SSC'55

sprang-capelle • "Het klinkt gek, maar SSC'55 had niks te vertellen", was de inderdaad opmerkelijke conclusie van Haaften-trainer Adrie van Steijn nadat zijn ploeg met 2-0 van SSC'55 had verloren. "Dat zal hen overigens verder een zorg zijn, want ze winnen wel en staan nog bovenaan in de periode." Waar Haaften naliet te scoren, deed SSC'55 dat al in de eerste helft wel twee keer. Danny Verwolf en Jordy Perdon waren minder gelukkig in de afronding. Voor Haaften wacht op de slotdag nog de derby tegen Herovina, dat een resultaat zal moeten halen om nacompetitie te kunnen ontlopen. "Dat zal een heet potje worden, want mijn spelers hoeven voor zulke wedstrijden niet gemotiveerd te worden", aldus Van Steijn.


SVS'65 spaart Noordeloos: 5-0

spijk • SVS'65 won met 5-0 van Noordeloos. Trainer Henk Donga vond dat nog een magere afspiegeling van de verhoudingen. "Dubbele cijfers hadden niet misstaan", zei Donga. "Maar met een 5-0 overwinning zijn wij best tevreden hoor." Na de 3-0 ruststand prikte de thuisploeg er in de tweede helft nog twee bij. De thuisploeg had vijf verschillende doelpuntenmakers: Robin IJsselstijn, Maikel van Schaften, Jerzy Timmermans, Ryan Brood en Bram Pons tekenden voor de treffers. "We hebben nu 35 punten. Misschien worden dat er volgende week wel 38. Dan hebben we meer dan twee keer zoveel punten als vorig jaar en hebben we het prima gedaan", zei Donga.


Stoop keepertrainer bij Everstein

everdingen • De Technische commissie van Everstein heeft Patrick Stoop voor het komende seizoen (2018-2019) weten te contracteren als keeperstrainer van de selectie, JO19 en JO17. De 52 jarige inwoner van Den Bosch was in het verleden als keeper (veld) actief geweest bij v.v. T.G.G. Den Bosch, OJC Rosmalen en RKVV Wilhelmina, en in de zaal bij BZC Den Bosch en FCK De Hommel. Tijdens en na zijn actieve voetbalcarrière is Stoop, door het behalen van diverse KNVB diploma's, zich gaan richten op het vak van keeperstrainer/trainer. Al 15 jaar is hij actief als keeperstrainer/trainer bij diverse clubs, o.a. bij RKVV Wilhelmina, RKC Waalwijk, OJC Rosmalen, MVV`58 en de gezamenlijke Jeugdopleiding van FC Den Bosch/RKC. "Wij denken met Patrick een ambitieuze keeperstrainer in huis te halen die de keepers van SC Everstein naar een hoger niveau kan brengen", zegt het bestuur van Everstein op haar website.