Rob Favier in Schoonrewoerd

schoonrewoerd • Zanger en theoloog Rob Favier verzorgt zondag 3 juni een kerkdienst en optreden in de gereformeerde kerk aan de Dorpsstraat in Schoonrewoerd.

Rob Favier groeide op met muziek. Hij trok op zijn achttiende al door Europa met een fulltime band. Hierna begon hij aan de studie theologie die hij met succes afrondde. In zijn voorgangen combineert hij zijn muzikaliteit met het overdragen van het geloof. Humor is vaak niet ver weg.

Favier treedt op voor allerlei soorten mensen: van kleine bijeenkomsten tot grote congressen, van kerkdiensten tot politieke debatten. Ook gaf hij met zijn band een aantal concerten in India, waar hij onder meer optrad voor de allerarmsten. Een aantal van zijn liedjes is in het Engels vertaald.

Naast het schrijven van zijn eigen repertoire werkt Rob ook in opdracht. Zo heeft hij onder andere geschreven voor de EO, de NCRV en de IKON en heeft hij diverse liederen uit het Engels vertaald. Ook schrijft hij regelmatig voor andere artiesten. Tevens heeft hij enige koorliederen geschreven. Verder verzorgt hij een maandelijkse column in het Friesch Dagblad en twee overdenkingen per week voor Groot Nieuws Radio, waarvoor hij ook een aantal reportages maakte.

Ook heeft hij meerdere keren de christelijke oudejaarsconference verzorgd, welke door tv-zender Family7 wordt uitgezonden op oudejaarsavond, namelijk in 2013, 2014 en 2015. Hiervan zijn ook dvd's verschenen.

In 2013 is Robs nieuwste album verschenen: 'Zo groen als gras'. Dit album werd genomineerd voor de Zilveren Duif Award 2013 in de categorie 'beste album'. Hij heeft nog vijf cd's gemaakt, twee boeken geschreven en er is een songbook met 21 liedjes van zijn hand uitgegeven.

De dienst begint om 18:30 uur en de deur is open vanaf 18:10 uur.