• Reinder (links) en Ewoud.
• Reinder (links) en Ewoud. Foto: Aangeleverd

Vink Schilderwerken

De beste zorg voor uw pand

meerkerk • Het was de opa van Ewoud Vink, directeur van Vink Schilderwerken in Meerkerk, die in 1953 als zelfstandig schilder begon. Al 65 jaar weten klanten het vertrouwde bedrijf te vinden.

Ewoud groeide op met de onderneming die door zijn vader werd voortgezet. "Mijn opa Evert Vink begon in Leerdam, in het Laantje van Van Iperen", vertelt Ewoud. "Het vak is mij met de paplepel ingegoten. Toen ik een jaar of twaalf was, stond ik al met een schilderskwast in mijn handen. We werkten nog met houten ladders die ieder jaar in de lijnolie gezet moesten worden, bij oma op het pad."

Nieuwste technieken

Héél even heeft Ewoud overwogen om de werktuigbouw in te gaan, maar het vak van zijn vader en opa trok toch meer. Hij heeft plezier in organiserende taken. Ook voelt hij voldoening als een huis er na voltooiing van het werk weer mooi bij staat. Daarnaast vindt hij het een sport om steeds de nieuwste technieken te onderzoeken en toepassen. "Ik ben altijd op zoek naar manieren waarop het beter, slimmer en sneller kan. Recent hebben we bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar een nieuw schuursysteem. Ook hebben we een hoogwerker aangeschaft die heel hoog en heel ver kan komen. Het is er een die we zelf kunnen transporteren. We doen er veel molens mee. Daarnaast werken we met de nieuwste spuittechnieken en doen we onderzoek naar duurzame verf."

Mededirecteur Reinder Spijkerboer is een zwager van Ewoud. "Ik ben via Ewoud in het vak terechtgekomen. Ik kom uit de zorg, had daar een leidinggevende functie. Toen er vijftien jaar geleden bij het schildersbedrijf een vacature was, ben ik er ingerold. Ik maak calculaties en offertes, geef leiding aan het personeel en adviseer klanten. Vooral dat laatste vind ik erg leuk. Soms heb je al meteen een klik met mensen en voel je: dit werk gaat ons gegund worden."

Snel en flexibel

Ewoud en Reinder merken dat hun klanten diverse redenen hebben om voor Vink Schilderwerken te kiezen. Eén van die redenen is: flexibiliteit. Reinder: "Er zijn nu ruim veertig mensen voor ons aan het werk, 35 van hen zijn vast bij ons. Daardoor kunnen we snel in actie komen, als dat nodig is." Ewoud: "Mensen vertellen ons ook dat we snel reageren als zij een afspraak willen maken en vervolgens ook snel zijn met het aanleveren van onze offertes." Reinder: "Een afspraak proberen we binnen twee werkdagen te maken. Nadat we bij de klant het werk hebben opgenomen, heeft die binnen anderhalve week een offerte. We merken dat mensen daarvoor veel waardering hebben, dat dit mede de doorslag kan geven. Er wordt niet alleen naar de prijs gekeken."

Dat het bedrijf al 65 jaar lang klanten aan zich weet te binden, wekt vertrouwen. Reinder: "We proberen een langdurige relatie met mensen op te bouwen. Dat doen we door voor hen inzichtelijk te maken wat het kost om ook op de langere termijn het schilderwerk van hun pand goed te houden, voor zo laag mogelijke kosten." Klanten die zo'n onderhoudsplan laten maken, kunnen erop vertrouwen dat vakmensen van Vink Schilderwerken na verloop van tijd langs komen om het schilderwerk te inspecteren en te bekijken wat er nodig is. Zo ontstaat er nooit achterstallig onderhoud en kan met minimale inspanning een optimaal resultaat worden behaald.

Meedenken

Zowel bedrijven als particulieren weten Vink Schilderwerken goed te vinden. Ewoud verklaart: "We denken mee met de klant, doen meer dan alleen het schilderwerk. Als je druppels aan de goot ziet hangen, kun je veronderstellen dat de goot lekt. Dat melden we bij de klant. We kunnen eventueel meteen een loodgieter regelen die ook op de steiger kan zodra die er staat. We hebben een netwerk van vakmensen om ons heen die net zo werken en denken als wij. Denk aan een voeger, gevelreiniger, timmerman en loodgieter. Dit betekent dat we het werk niet hoeven stilleggen omdat er eerst een mankement verholpen moet worden, maar dat we de klus binnen de afgesproken tijd kunnen afronden. We hebben zelfs een keer een wespennest laten verwijderen. We stonden er toch met onze hoogwerker; de ongediertebestrijder kon er zonder moeite bij."