Op pad voor het Oranje Fonds

regio • Lokale organisaties doen van maandag 22 tot en met zaterdag 26 mei mee aan de Oranje Fonds Collecte. In Neerijen gaat stichting Anders wordt Gewoon van zorglandgoed Bloemfonteijn langs de deuren. In Leerdam gaat project Icarus met de collectebus op stap. Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan een eigen doelstelling. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld iets extra's doen voor hun doelgroep of hun vrijwilligers, of noodzakelijk onderhoud bekostigen. De andere helft van de opbrengst wordt door het Oranje Fonds besteed aan sociale projecten in de regio. Meer informatie is te vinden op de website.

q www.oranjefonds.nl


Esther Vergeer te gast in Lexmond

regio • In samenwerking met Univé organiseert ondernemersclub VOS op woensdagavond 23 mei een netwerkavond waarvoor Esther Vergeer is uitgenodigd. De zevenvoudig paralympisch kampioen tennis vertelt in Huis Het Bosch open en eerlijk over haar ervaringen als sportster met een handicap. In haar verhaal gaat het vooral over omgaan met tegenslagen en het belang van doorzettingsvermogen. Ze slaat een brug tussen de sport en het bedrijfsleven en maakt daarmee de lessen vanuit de topsport toepasbaar voor op de werkvloer. De avond begint om 20:00 uur, deuren staan om vanaf 19:30 uur. Introducees zijn welkom. Aanmelden is wel nodig, dit kan via de website.

q www.vos-ondernemers.nl


Beachvolleyballen aan de Waal

haaften • Aan de Hertog Karelweg in Haaften vindt zaterdag 7 juli weer een beachvolleybaltoernooi plaats. Het is alweer de negentiende editie. Aan de Waal strijden dan zo'n 140 teams op verschillend niveau om de finaleplaatsen. Inmiddels zijn er al zo'n 125 teams ingeschreven. Teams die nog mee willen doen, kunnen zich opgeven via de website van de organisatie: stichting Friends for fun. Zoals altijd is er 's avonds nog een afsluitend feest.

q www.friendsforfun.eu