Seizoen HSSC'61 zo goed als gespeeld

lopik • In een doelpuntrijk duel moest HSSC '61 de punten aan concurrent SV Lopik laten: 5-4. "Vooral hun middenveld bleek te sterk voor ons", vond trainer Gerrit Molenaar, die besefte dat het seizoen voor zijn ploeg er nu wel zo'n beetje op zit. De kans op een nacompetitieticket is inmiddels miniem. Floris Kool schoot voor HSSC '61 liefst tweemaal raak, maar de mooiste goal was van Arwin van Soest. Hij schoot een vrije trap vanaf dertig meter magistraal in de kruising. Bas Scheenhart nam de 1-1 voor zijn rekening.

Hoewel de bezoekers bij 2-3 nog kans hadden op meer, was het na de 3-3 eigenlijk wel gedaan. SV Lopik liep uit naar 5-3 waarna in de slotminuut nog de te late aansluitingstreffer werd gescoord.


ASH in slotfase langs SVS'65: 4-2

hellouw • ASH keek tien minuten voor tijd nog tegen een 1-2 achterstand aan, maar pakte met een 4-2 overwinning tegen SVS'65 toch zijn derde zege op rij.

"Drie op een rij, dat is voor onze begrippen ongekend", zei ASH-trainer Ron Laros. "Gezien de kansen vond ik het ook een verdiende overwinning, zeker op basis van de tweede helft." SVS-trainer Henk Donga was het daar niet helemaal mee eens. "De wedstrijd was in evenwicht. Een gelijkspel was op zijn plaats geweest, maar de 2-2 was het kantelpunt. En dat doelpunt was buitenspel."

Na een redding van de SVS-doelman kwam de bal bij Jens Duizer, die de gelijkmaker scoorde en dat volgens de grensrechter uit buitenspelpositie deed. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter goed. "Hij stak zijn vlag pas omhoog toen de bal er al in lag", zei Laros. "Ik heb het zelf niet kunnen zien en ik maal er ook niet om." Na een doelpuntloze eerste helft kwam ASH via Folkert van der Werff op voorsprong. Robin Ijsselstijn en Jorn Meijerink (uit een strafschop) draaiden de zaken echter om. Na de 2-2 van Duizer pakte ASH de winst. Hidde van Wageningen maakte de 3-2 en Maarten van der Meijden besliste de wedstrijd: 4-2.


Rhelico pakt punt tegen Zuilichem

rumpt • Rhelico hield op eigen veld Zuilichem in bedwang: 1-1. Trainer Olav van Rijkom was daar tevreden mee. "We hebben vandaag weer goed in de organisatie gespeeld", zei Van Rijkom. "Zij spelen ook nergens meer om, maar hebben wel gevaarlijke aanvallers. Die hadden we redelijk in bedwang."

Rhelico kwam voor rust op voorsprong toen Jan Bassa uit een hoekschop raak tikte. Nadat Zuilichem op gelijke hoogte kwam, kreeg de thuisploeg het moeilijk. "Maar gelukkig haalden we met 1-1 de rust", zei Van Rijkom. "Na rust waren zij wel wat beter, maar de beste kans was voor ons." Olaf Schiltmans wist een bal voor open doel echter naast te schieten en dus moest Rhelico genoegen nemen met een punt. "Dat was doodzonde, want anders hadden we hier nog gewoon gewonnen. Olof baalde er zelf ook flink van", zei Van Rijkom.

Van Rijkom is tevreden over de laatste weken. "We pakken vier punten uit twee wedstrijden, dat is heel aardig. Nu moeten we tegen ASH en dat is een wedstrijd die we kunnen winnen en verliezen. Dat scheelt allemaal niet veel van elkaar."