Herovina wacht zinderende slotfase

herwijnen • Herovina kwam in het Hemelvaartsweekend twee keer in actie en pakte twee keer in een uitwedstrijd dankzij een 1-1 gelijkspel een punt. Dat waren donderdag tegen subtopper NEO'25 en op zaterdag tegen kampioen NOAD'32 geen slechte resultaten, maar Herovina staat onderin nog altijd in de problemen.

"We verliezen nu vijf keer op rij niet", was trainer Gertjan Potters best tevreden over de reeks van zijn ploeg. "Maar we staan nog steeds op deze plek en dat is wel vervelend. Maar goed, dat is deze competitie. We moeten nog aan de bak.

Omdat concurrent Sparta'30 twee keer won, staat Herovina onder de streep. Bij NEO'25 kwam de ploeg uit Herwijnen dankzij Kevin Steenbruggen op voorsprong, maar kwam de thuisploeg in de tweede helft langszij. Met tien man, Mark Muller kreeg rood, hield Herovina echter stand. Twee dagen later moest de ploeg op bezoek bij NOAD'32, dat tegen Herovina kampioen kon worden. In een tumultueuze wedstrijd werd het opnieuw 1-1 en was de thuisploeg inderdaad kampioen.

Potters was niet helemaal tevreden met de puntendeling. "Zij kwamen na rust met tien man te staan. Toen hadden we door moeten drukken, maar dat lukte net niet", zei Potters. NOAD'32 nam voor rust een voorsprong. Na rust tekende Kevin Steenbruggen voor de gelijkmaker. Na de rode kaart voor de thuisploeg veranderde de stand niet meer. NOAD eindigde de wedstrijd zelfs met negen man, toen vlak voor tijd een speler met twee keer geel weg moest. Ook de trainer van de thuisploeg moest achter de draad plaats nemen. "Ik heb daar wel een naar gevoel aan over gehouden", zei Potters. "Hij vond dat wij hun rode kaart hadden aangenaaid, terwijl dat gewoon donker rood was. Hij wilde onze felicitaties na afloop ook niet aannemen."

Komend weekend speelt Herovina opnieuw tegen NEO'25, dan op het eigen sportpark De Kol. In de laatste speelronde wacht de altijd beladen derby tegen Haaften, dat inmiddels nergens meer om speelt.