Heukelum grijpt naast tweede periode

heukelum • Heukelum had op Hemelvaartsdag kans om de titel in de tweede periode te pakken. Daarvoor moest het met drie doelpunten verschil winnen van Pelikaan, maar dat zat er niet in. De gasten wonnen met 1-2.

Twee dagen later herstelde de ploeg van Marco Verbeek zich, door na zes wedstrijden weer eens te winnen. SVW werd met liefst 6-1 aan de kant gezet. Op donderdag had Heukelum misschien een kwartiertje uitzicht op een stunt. Na de 1-0 van Sil van Putten, tegen de verhouding in, kreeg Heukelum twee kansjes op meer. Toen Pelikaan in de tweede helft echter op gelijke hoogte kwam, was het geloof bij Heukelum weg. "We wisten dat het moeilijk zou worden", zei Verbeek. "We zijn gestart met het idee om hen zenuwachtig te maken. Dat is wel gelukt, maar meer zat er niet in."

Tegen SVW ging het voor Heukelum allemaal een stuk makkelijker. Het kwam voor rust een aantal keer goed weg, omdat SVW twee keer het aluminium raakte en een strafschop miste. De thuisploeg maakte echter gretig gebruik van de door SVW geboden ruimte. Voor rust scoorden Sil van Putten, Menno Beusekamp en Benjamin Meijdam. Na rust tilde Ferry Meijdam de score met een hattrick naar 6-0, voordat SVW een eretreffer maakte.

Voor Heukelum zit de competitie er min of meer op. "We willen onze sportieve plicht doen en nog zoveel mogelijk punten pakken. Onze doelstelling was 39 punten. Om dat te halen moeten we nog één keer winnen en daar gaan we alles aan doen", aldus Verbeek.