Rabobank verhuist naar pand PartsNL

leerdam • De Leerdamse Rabobank verhuist naar de Vlietskant 8, het pand waar nu PartsNL Leerdam in is gevestigd. De bank was al langer op zoek naar een kleinere locatie in de Glasstad, het huidige pand aan het Dr. Reilinghplein is groter dan nodig.

"Mensen komen minder naar onze kantoren toe om hun bankzaken te regelen, en door eerdere reorganisaties werken we nog maar met weinig medewerkers op het kantoor in Leerdam. Vandaar dat we iets kleiners zochten", legt Wils van Dam, directeur commercie bij Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden uit.

De bedoeling is dat de bank dit najaar haar intrek neemt aan de Vlietskant. Naar verwachting blijven de openingstijden ongeveer hetzelfde. Klanten kunnen gebruik maken van de geldautomaat in de Kerkstraat. De locatie voor overige faciliteiten - denk aan: muntrolautomaat, stortautomaat en sealbagautomaat - wordt op dit moment onderzocht.

In Giessenburg sluit de Rabobank het kantoor. De geld- en sealbagautomaat blijven daar wel gehandhaafd. Klanten in dit dorp en hun omgeving worden hierover per brief geïnformeerd. Voor klanten die nog geen gebruik maken van internetbankieren of hier hulp bij willen, worden gratis cursussen aangeboden. De Rabobank zet daarnaast mobiele adviseurs in voor mensen die hulp nodig hebben bij het regelen van bankzaken, maar die niet in staat zijn een vestiging te bezoeken.


PartsNL

Renée en Jan Reijnders van PartsNL moesten wel even nadenken toen de Rabobank hen benaderde over hun pand. "We hebben besloten deze kans te grijpen en te kiezen voor een 'gewone' baan in plaats van het zelfstandig ondernemerschap", vertelt Renée. "Zeker toen er een leuke baan op mijn pad kwam, was de beslissing niet meer zo moeilijk."

De winkel bij de Spruytpassage sluit waarschijnlijk eind deze maand al de deuren. "Het was eerst de bedoeling om tot eind juni open te blijven, maar het gaat hard met de uitverkoop."