• Het gaat ook om het cameratoezicht bij het Europaplein.
• Het gaat ook om het cameratoezicht bij het Europaplein. Foto: Sonja Bron

Avond over cameratoezicht

leerdam • Gemeente Leerdam wil nog meer camera's ophangen om het veiligheid in de stad te vergroten, niet alleen in het centrum van de Glasstad, maar ook bij het winkelcentrum aan het Europaplein moeten meer camera's komen. Het uitbreiden van het cameratoezicht komt maandag 14 mei ter sprake tijdens een bijeenkomst in het voormalige ABN AMRO-gebouw aan de Meent.

In februari dit jaar stemde de Leerdamse raad al in met de geplande uitbreiding van acht camera's: zes camera's voor het centrum en twee camera's voor het Europaplein. Kosten: een slordige 100.000 euro voor de gemeente. De Leerdamse ondernemers betalen 25.000 euro.

Politiek Leerdam wil graag met ondernemers en inwoners bespreken waar de nieuwe camera's moeten komen. Ook komt deze avond ter sprake wie er naar de opnamen kijken en hoe lang deze bewaard blijven. KOP Beveiliging geeft een toelichting hierover en ook de politie is aanwezig om iets te vertellen over de positionering van de camera's.


Bijeenkomst

De avond begint maandag 14 mei om 19:30 uur – koffie staat vanaf 19:00 uur klaar. Tijdens het eerste half uur - van 19:30 tot 20:00 uur krijgen bewoners de kans om onderwerpen aan in te dienen of ter sprake te brengen. Rond 20:00 uur komt het cameratoezicht ter sprake.

Tussen 21:00 en 22:00 uur is er waarschijnlijk nog ruimte voor andere gespreksonderwerpen.


q www.leerdam.nl