• Repair Café van start in Geldermalsen.
• Repair Café van start in Geldermalsen. Foto: ©123RF.COM

Medialab en Repair Café van start

geldermalsen • Bibliotheek Geldermalsen start met het Medialab én een Repair Café. De feestelijke opening is op zaterdag 26 mei.

Veel mensen willen met technologie aan de slag, maar weten niet zo goed hoe ze dat kunnen aanpakken. Met het Medialab wil de Bibliotheek mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de nieuwste innovaties en technieken en daarmee de 21ste eeuwse vaardigheden stimuleren. Het Repair Café wil proberen het weggooien van kapotte spullen minder vanzelfsprekend te maken en biedt de mogelijkheid kapot speelgoed of huishoudelijke apparatuur te repareren. Dankzij middelen uit het leefbaarheidsbudget van de gemeente gaan het Medialab en Repair Café Geldermalsen samen van start. Op zaterdag 26 mei zorgen zij gezamenlijk voor een feestelijke opening, vanaf 11:00 uur.

Met het Medialab wil de Bibliotheek een geschikte leeromgeving bieden aan jong en oud waar creativiteit en techniek kunnen samenkomen. In het Medialab kunnen bezoekers robots programmeren, lekker klooien met natuurlijke producten, logo's laten drukken en nog veel meer. Iedere woensdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur is er inloop in het Medialab. Daarnaast gaat er ook een Repair Café van start, waar kapotte spullen een tweede leven krijgen. Belangstellenden kunnen het Repair Café elke laatste zaterdag van de maand (met uitzondering van juli en augustus) van 11:00 tot 15:00 uur bezoeken.

Meer informatie over beide initiatieven - die beiden nog vrijwilligers kunnen gebruiken - is te vinden op de website van Bibliotheek Rivierenland.

q www.biblitoheekrivierenland.nl