Bijeenkomst ApneuVereniging

tiel • De ApneuVereniging organiseert woensdag 16 mei een informatiebijeenkomst in het Ziekenhuis Rivierenland. Longarts Nicole Verheijen geeft een presentatie met als thema: 'Wat is OSAS? Van klachten tot diagnose en behandeling'. En neuroloog Nicole Wijnberg spreekt over 'Slaapstoornissen, meer dan alleen OSAS'. De avond is na aanmelding gratis toegankelijk voor leden en niet-leden van de ApneuVereniging. Het programma loopt van 19:30 uur tot 22:00 uur. De koffie staat klaar vanaf 19:00 uur. Aanmelden kan bij Piet Luksemburg
via 06-50742152 of luksemburg@apneuvereniging.nl.


Mishandeling in Asperen

asperen • Ter hoogte van de sluis aan de Meerdijk in Asperen is zondagmiddag een automobiliste mishandeld, zo meldt de politie via sociale media. Het incident zou rond 14:45 uur hebben plaatsgevonden. Volgens het slachtoffer kreeg ze door een fietser een klap, terwijl ze in haar auto zat. De dader was een man, gekleed in een korte broek en een blauw shirt. Hij was samen met een vrouw die een witte broek en een rood T-shirt droeg. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.


Gebedswake Dag tegen Homofobie

lexmond • In kerkelijk centrum Lux Mundi te Lexmond vindt zondag 13 mei een IDAHOT-wake plaats. Op donderdag 17 mei is het Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT). In Lux Mundi worden tijdens de wake (avondgebed) in stilte en in woorden, met liederen, lezingen, gebeden en getuigenissen van LHBT's (Lesbisch Homoseksueel Biseksueel Transgender) de slachtoffers van geweld en discriminatie herdacht. "Gezamenlijk wordt het vertrouwen uitgesproken dat onder de hemel ruimte voor iedereen is, zonder onderscheid", melden de organisatoren in een persbericht. "Met de IDAHOT-wake willen we de hoop levend houden dat die ruimte er eens in de hele wereld zal zijn." De aanvang is 18:30 uur.

q www.idahot.nl