• Timo de Bruin werd voor Herovina matchwinner.
• Timo de Bruin werd voor Herovina matchwinner. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Herovina boven de streep na 3-2 winst in blessuretijd tegen Sparta'30

herwijnen • Herovina kroop ten koste van tegenstander Sparta'30 in de derde klasse net boven de streep. Na een 1-1 ruststand leek het duel lang in een billijk 2-2 gelijkspel te eindigen. Diep in de extra tijd schoot Timo de Bruin de thuisclub toch nog naar een kostbare 3-2 overwinning.

Herovina-trainer Gertjan Potters was natuurlijk dolblij met de late winst: "Ik had er amper meer op gerekend maar nog wel op gehoopt om zo vlak voor tijd nog te winnen. De gelukkigste ploeg heeft gewonnen, maar deze eerste reeks van drie zeges achtereen geeft natuurlijk een heerlijk gevoel. We staan nu twee punten boven de streep en onze tegenstander. Als we goed compact blijven spelen, moeten we ons kunnen handhaven. Hopelijk voor ons denkt NEO'25 op Hemelvaartsdag meer aan de derde periode waarvoor dat duel immers niet geldt."

Zwak

Herovina voetbalde overigens zwak en kwam al vroeg achter. Lennard van Andel controleerde de bal en schoot hard raak: 0-1. Na achttien minuten moest Herovina-keeper Walter Kornet met een peesscheuring uitvallen. Hij kan dit seizoen niet meer meedoen. Het duurde ruim vijf minuten voordat routinier Wilco de Leeuw gereed was om Kornet te vervangen. De enige offensieve daad van Herovina was een vrije trap van Kevin Steenbruggen die via de lat over ging. Twee minuten voor rust kwam de gelijkmaker van Herovina uit de lucht vallen. De lage afstandsknal van Jeffrey van der Meijden was overigens schitterend: 1-1. Met die 1-1 pauzestand mocht Herovina erg tevreden zijn. Na de thee voorkwam Remco van der Heijden in de Andelse doelmond dat een combinatie tussen Maarten Lievaart en Kevin Steenbruggen afgerond kon worden. In de 57e minuut werd het toch 2-1. Weer trof Jeffrey van der Meijden doel. Hij maakte zich keurig vrij en passeerde de zeker niet vrijuit gaande keeper Martijn de Graaf met een laag schot: 2-1. De vreugde bij Herovina duurde slechts vier minuten. Toen werkte Mark de Joode de bal onzuiver weg: recht in de voeten van Gerco Gijben, die meteen resoluut uithaalde: 2-2.

Onzeker

Herovina bleef defensief onzeker en bofte dat Anrico Visser halverwege de tweede helft slechts de paal trof. Anderzijds kreeg Herovina na een voorzet van Jesse van Vliet en een overstapje van Kevin Steenbruggen een riante kans op een nieuwe voorsprong. De jonge invaller Marthijn Hobo miste echter. Tijdens de slotfase leek Sparta'30 met diverse corners en dreiging via Anrico Visser het dichtst bij een zege, maar in de extra tijd won Herovina toch nog. Uit een voorzet van Jeffrey van der Meijden kopte Jesse van Vliet de bal terug naar Timo de Bruin die hard raak schoot: 3-2.