Leerdam Sport gedegradeerd

oud-alblas • Het zat er al even aan te komen, maar nu is het officieel: Leerdam Sport'55 is gedegradeerd uit de 3e klasse en moet volgend jaar met een sterk vernieuwde selectie in de 4e klasse opnieuw beginnen. De Alblas bezegelde het lot van de Leerdammers met dubbele cijfers: 10-0.

"We hadden het al opgegeven", gaf Gerrie Schaap toe. "Onze eerste overwinning tegen IFC onlangs was heel leuk voor de jongens, maar als de ploegen boven je dan ook winnen, weet je dat het niet meer gaat lukken."

Schaap moest schrapen om tegen De Alblas een elftal op de been te krijgen. "Het was een tienertoer. We hadden veel afwezigen en het is moeilijk een respectabel elftal op de been te krijgen. Dat hebben we zo goed en zo kwaad als het ging gedaan. En de spelers hebben het niet eens slecht gedaan, maar je moet keihard werken om hier een resultaat weg te halen en dat is het hele seizoen al lastig. De Alblas heeft ook gewoon een goede ploeg." De thuisploeg ging halverwege met 3-0 aan de leiding en breidde die score in de tweede helft uit naar de dubbele cijfers.

Schaap vindt nog altijd dat er voldoende voetbal in zijn ploeg zat dit seizoen. "Er zijn zeker ploegen die voetballend minder zijn dan zij, maar die zijn meer een team en pakken daardoor hun punten. We moeten de rondgang van deze competitie afmaken en moeten nu dus nog drie keer aan de bak. De jongens zijn hard aan vakantie toe. Dit seizoen was een martelgang."