SVS'65 pakt drie punten

well • SVS-trainer Henk Donga wilde niet te lang nadenken over de wedstrijd van zijn ploeg bij Well. "Winnen is altijd leuk, maar verder moeten we deze wedstrijd snel vergeten", zei Donga. "Wij waren slecht, maar zij nog slechter. Wij hadden net wat meer kwaliteit en hebben wel verdiend gewonnen."

Jerzy Timmermans tekende na een goede aanval op aangeven van Robin Ijsselstijn voor de 0-1. Nadat Well op gelijke hoogte kwam ging SVS'65 wel op jacht naar de winst. Jorn Meijerink miste eerst nog een grote kans op die 1-2, waarna hij vlak voor tijd alsnog de matchwinnaar werd met de winnende treffer.


Tweede zege op rij voor ASH

noordeloos • ASH boekte bij Noordeloos zijn tweede zege op rij: 1-2. "Een aantal oudgediende spelers zei al dat ze het zich niet konden herinneren dat we twee keer achter elkaar gewonnen hadden", lachte trainer Ron Laros. Laros vond de zege echter wel verdiend. "We waren wel de meest gelukkige, maar hebben ook nog twee keer de lat geraakt", zei Laros.

Voor rust maakte Danny Bijl de 0-1, waarna hij met een kopbal ook nog de lat raakte. Vlak voor rust tekende Geert de Heus voor de 0-2. In de tweede helft zakte het spel naar een matig niveau. Twintig minuten voor tijd scoorde Noordeloos de 1-2. "Het is daarna niet echt spannend meer geweest, het spel bleef op en neer gaan zonder veel grote kansen", zei Laros. Bijl raakte vlak voor tijd opnieuw de lat.


Rhelico afgetroefd door Peursum

giessenburg • Rhelico ging op bezoek bij Peursum met 5-0 onderuit. Lang hield Rhelico de stand met 2-0 nog draaglijk, maar in de slotfase liep een tiental van de thuisploeg toch nog ver weg.

"Peurusm was voetballend en mentaal gewoon te sterk, verder heb ik weinig te zeggen", zei trainer Olav van Rijkom. "Voor veel ploegen staat er niets meer op het spel en is het eind in zich. De fut is er een beetje uit." Van Rijkom was een week geleden met de 0-2 nederlaag tegen VVAC nog tevreden. "Toen stond het collectief goed, nu was het minder. We brachten voetballend te weinig. Peursum is verder dan wij, maar die drie tegendoelpunten tegen tien man mag niet gebeuren."


Beesd kan Theole geen pijn doen

beesd • Beesd wist niet te stunten tegen koploper Theole. De ploeg van Dick Wammes hield het veertig minuten vol, maar moest zich daarna gewonnen geven.

Na de 0-1 had de thuisploeg weinig meer te vertellen. Kort na die openingstreffer viel uit een strafschop ook nog de 0-2. "In die eerste veertig minuten moet het mee zitten om het een ploeg als Theole moeilijk te kunnen maken", besefte Wammes. "We hebben wat kleine kansen gehad, als je die maakt, wordt het misschien een echte wedstrijd." Dat werd het in Beesd nu niet. "We waren na rust niet bij machte om het om te draaien", zag Wammes. Theole scoorde ook na rust nog twee keer en is dankzij de 0-4 overwinning weer een stapje dichterbij de titel in de 4e klasse E.