Vier goals Maddison niet genoeg voor winst

asperen • Asperen moest tegen concurrent ZBC'97 alle zeilen bij zetten om een punt te pakken. Dankzij liefst vier treffers van Tom Maddison slaagde de ploeg daar wel in. Daarna lieten de mannen van Ton Blom na zelfs nog te winnen.

"Daar hebben we nog alle kans voor gehad", zag Blom. "Hun keeper was echter heel erg goed. Iedereen zag een schot van Tareq Ibrahim al binnen vallen, maar hij pakte hem toch nog."

In het eerste kwartier vielen de doelpunten in Asperen als rijpe appelen. "We speelden superaanvallend, maar al na vier minuten dacht ik dan mijn plan de kant in kon", zei Blom over de vroege 0-1. Na die openingstreffer maakte Maddison er van elf meter 1-1 van. Rond het kwartier liep ZBC met twee treffers ineens uit naar 1-3. Op slag van rust bood Maddison Asperen opnieuw perspectief met de 2-3.

Toen de gasten er vlak na rust snel 2-4 van maakten, leek de wedstrijd gespeeld. Asperen gaf zich echter niet gewonnen. Binnen tien minuten was de stand dankzij opnieuw twee treffers van Maddison weer gelijk. "We hebben na rust hartstikke goed gespeeld", vond Blom. "ZBC'97 was rijp voor de slacht, ze liepen met de tong op de schoenen. We hadden nog moeten winnen. Dan hadden we het onszelf een stuk makkelijker gemaakt. Onze volgende twee wedstrijden zijn nu heel belangrijk."