Buurtbus op zoek naar chauffeurs

regio • Als zich niet heel snel nieuwe chauffeurs aanmelden, moet Buurtbus De Linge uurdiensten gaan schrappen. De buurtbus is dus naarstig op zoek naar vrijwilligers die een paar uur per week achter het stuur willen kruipen.

Buurtbus De Linge is verantwoordelijk voor een lijndienst tussen Leerdam, Kedichem, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar en Gorinchem. Het gebrek aan chauffeurs is nu dermate nijpend dat het bestuur overweegt om enkele uurdiensten te schrappen. Op dit moment moeten de huidige chauffeurs namelijk extra diensten draaien en het is de vraag hoe lang ze dat volhouden.

Lingedijk

Buurtbus De Linge is op zoek naar mensen die vanzelfsprekend wat tijd over hebben, rijden leuk vinden en om kunnen gaan met een geautomatiseerd betalingssysteem. De buurtbus rijdt natuurlijk volgens een tijdschema en de route is te bekijken op de website. De bus gaat over een groot gedeelte van de Lingedijk, dus over het uitzicht hoeven de chauffeurs in ieder geval niet te klagen. Voordat mensen echt aan de slag kunnen voor Buurtbus De Linge is een rijproef en een medische keuring wel verplicht.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@buurtbusdelinge.nl of bij Hans Versteegt via 0345-614522.

q www.buurtbusdelinge.nl