Huurverhoging van KleurrijkWonen

leerdam • KleurrijkWonen verhoogt bij bijna 90 procent van haar huurders de huur met 1,4 procent. Tegen de zin van het Huurdersplatform in.

De verhoging gaat per 1 juli 2018 in en geldt voor alle huurders met een inkomen tot 41.056 euro per jaar. Huurders die meer verdienen dan dat, krijgen te maken met een inkomensafhankelijke verhoging van 4 of 5,4 procent.

Het Huurdersplatform van KleurrijkWonen - een platform bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende huurdersbelangenorganisaties - is het niet eens met de verhoging. De belangenorganisaties zijn wel blij dat KleurrijkWonen voor de lage inkomens alleen de inflatievolgende huurverhoging toepast en niet de extra huurverhoging die wettelijk berekend mag worden – maximaal is een huurverhoging van 3,9 procent toegestaan. Maar omdat de inflatie in een jaar tijd is gestegen van 0,3 naar 1,4 procent adviseerde het Huurdersplatform de huren over de gehele linie met niet meer dan 1 procent te verhogen. KleurrijkWonen heeft dit advies van het Huurdersplatform niet overgenomen. De woningcorporatie zegt de inflatievolgende huurverhoging minimaal nodig te hebben om financieel gezond te blijven. Bijvoorbeeld om de woningen te kunnen onderhouden of verduurzamen en om nieuwe woningen te kunnen bouwen. Ook heeft KleurrijkWonen te maken met forse heffingen vanuit de overheid.