Nu ook Jeugdzwemfonds voor Lingewaal

regio • Gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal bieden kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen de mogelijkheid om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. De gemeenten werken hiervoor samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Onderdeel hiervan is het Jeugdzwemfonds waarmee de gemeente Lingewaal onlangs een overeenkomst heeft gesloten. De gemeenten Geldermalsen en Neerijnen hadden al een overeenkomst met het Jeugdzwemfonds.

De gemeenten en de Jeugdfondsen willen dat alle kinderen actief aan sport, kunst en cultuur kunnen doen en dat ieder kind de kans krijgt om zwemdiploma A te behalen. De financiële positie van ouders of verzorgers mag geen belemmering zijn. Met een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan bijvoorbeeld contributie voor een vereniging, muziekles, sportkleding en andere materialen worden betaald. Het Jeugdzwemfonds draagt bij aan de kosten van zwemles voor kinderen van 6 tot 18 jaar die hun zwemdiploma A willen halen. Wethouder Govert van Bezooijen van de gemeente Lingewaal vertelt over de samenwerking met het Jeugdzwemfonds: "In onze regio, gelegen tussen de Linge en de Waal, wonen we in een waterrijk gebied. Wij vinden het mede daarom belangrijk dat alle kinderen leren zwemmen. Het is fijn dat het Jeugdzwemfonds daarbij ondersteunt."


Aanvraag

Ouders, kinderen en verenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen. Dit kan alleen gedaan worden door professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg: zij zijn de zogenaamde intermediairs. Meer informatie is te vinden op de website. Lokale aanspreekpunt is Femke Broeders van Welzijn West Betuwe, zij is te bereiken via fbroeders@welzijnwestbetuwe.nl of 0345-820968.


q www.jeugdfondssportencultuur.nl