•  Nieuwe duo stadsmarketing en -management.
• Nieuwe duo stadsmarketing en -management. Foto: Anton van Balveren

Stadsmarketingduo van start

leerdam • In het nieuwe toeristische informatiepunt van Leerdam werken sinds kort stadsmarketing én stadsmanagement letterlijk onder één dak. De vier floormanagers van Leerdamglassstad.nl zijn vergezeld door Lidia van Ingen en Rutger van Stappershoef.

Het duo heeft een goede en logische onderlinge taakverdeling uitgedacht. Lidia van Ingen is vanuit de Leerdamse ondernemersvereniging (LOV) aangesteld als stadsmanager. Zij neemt onder andere de rol van Ron Uyldert over voor wat betreft het contact met de ondernemers in de binnenstad en de activiteiten en evenementen die daaruit voortvloeien. Rutger van Stappershoef is als ervaren citymarketeer en stadsmanager door de Stichting Ondernemersfonds Leerdam (SOL) en de gemeente ingehuurd als verbinder tussen deze twee werkvelden. Hij staat zowel stadsmanagement als citymarketing bij met vakkundig advies en praktische werkzaamheden en richt zich vanuit stadsmarketing op het betrekken en bewust maken van de eigen bewoners uit Leerdam en omliggende plaatsen.

Afgelopen week is er gestart met het uitzetten van een eerste onderzoek onder de eigen inwoners van Leerdam en omliggende woonplaatsen. Doel van het onderzoek is middels een startmeting inzicht te krijgen in hoe de eigen inwoners Leerdam op dit moment ervaren op het gebied van winkelen en recreatie. En, hoe Leerdam nòg aantrekkelijker gemaakt zou kunnen worden. De uitkomsten van deze zogenaamde nulmeting worden meegenomen in het uitvoeringsplan stadsmarketing. Onder alle volledig ingevulde inzendingen worden vijf Leerdamse verrassingspakketten verloot.


q surveymonkey.com/r/onderzoek-leerdam