Donkere wolken boven Beesd na nieuw verlies

maurik • Beesds kansen om de nacompetitie tegen te ontlopen, zijn er weer niet groter op geworden. In opnieuw een cruciale wedstrijd bakte de ploeg er weinig van. Op bezoek bij MEC'07, directe concurrent, verloor Beesd met 3-1. Een andere concurrent, Buren, won wel en dus zit Beesd verder in de penarie.

Als de het zo blijft voetballen, hoeft Beesd helemaal niet naar de concurrentie te kijken, want dan zullen er weinig punten meer gepakt worden en zal dus sowieso de nacompetitie wachten. MEC'07 was in Maurik zeker niet voetballend beter, maar Beesd gaf de wedstrijd kinderlijk eenvoudig weg.

Rollertje

Beide helften verliepen ongeveer gelijk. Beesd miste voor rust als erna na een kwartier spelen twee prima kansen om te scoren en gaf een minuut later kinderlijk eenvoudig een doelpunt weg. In de eerste helft kopten Rens Bronk en Jarno van de Water kort na elkaar naast het doel. Daarna ging aan de 1-0 eerst dom balverlies vooraf, vervolgens mocht een speler van MEC'07 van twintig meter aanleggen. Het rollertje leek makkelijk houdbaar, maar verdween toch achter doelman Wesley van de Werken in het doel.

Na rust misten Stefan van den Bosch en Kevin Spronk schietkansen, voordat een bal zomaar in de voeten van een tegenstander geschoven werd. Opnieuw wist MEC'07 wel raad met dit cadeautje: 2-0. Beesd leek de rug te rechten met de snelle 2-1 van Rens Bronk, maar de ploeg wist de nederlaag niet te voorkomen. Sterker nog, tien minuten voor tijd maakte MEC'07 er 3-1 van.

"Er zitten bij ons te veel spelers niet goed in hun vel", zei Dick Wammes. "We voetballen veel te angstig."