Zuur verlies voor Heukelum in Aalst

aalst • In de strijd om de tweede periodetitel leed Heukelum in Aalst een zure nederlaag. Een puntje had er voor de ploeg van Marco Verbeek best in gezeten, maar Roda Boys stapte als winnaar van het veld: 2-1.

"Ik vond dat we ook wel een resultaat verdienden", zei Verbeek. "Dat is op basis van de kansen, maar ook van het spel. We hebben het goed gedaan." Met name in de eerste helft bood Heukelum Roda Boys prima tegenstand. Sterker, de betere kansen waren voor de gasten.

Vader

Al vroeg in de wedstrijd schoof Benjamin Meijdam de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Halverwege de eerste helft kwam Heukelum toch op voorsprong. Sil van Putten ging goed door aan de rechterkant en bediende Ferry Meijdam. De spits, een dag voor de wedstrijd vader geworden, tikte de 0-1 binnen. Vlak voor rust was Tim Schwebke dichtbij een tweede doelpunt en vijf minuten na de hervatting was hij met een bal op de paal nóg dichterbij.

Daarna voerde Roda Boys de druk op en een kwartier voor tijd bezweek Heukelum. Eerst ging de bal op de stip toen Freek van Eembergen onderuit ging. De spits benutte zelf de strafschop. Twee minuten later maakte Rik van Leeuwen zelfs de 2-1. Bij beide treffers was scheidsrechter Jerry Molenaar voor Heukelum de gebeten hond. De gasten vonden de strafschop onterecht en zagen hands voorafgaan aan de 2-1. Met name Van Putten was op het veld en bij het verlaten daarvan zicht- en hoorbaar boos. Verbeek wilde er weinig over zeggen: "Dat heeft niet zoveel zin, want het is gespeeld. Het verandert niks meer. Wel was de scheidsrechter niet altijd duidelijk in zijn beslissingen en dat leidt tot frustratie." Heukelum stapte overigens met tien man van het veld, omdat Marek Verweij een tweede gele kaart kreeg.