• Schelluinen knokte zich naar een 1-0 zege op Asperen.
• Schelluinen knokte zich naar een 1-0 zege op Asperen. Foto: Rick den Besten

Asperen blijft in gevaar na nederlaag bij concurrent Schelluinen

schelluinen • Het was bij tijd en wijle niet om aan te gluren maar Schelluinen won wel met 1-0 van Asperen. Een dure nederlaag voor Asperen, dat nog volop in degradatiegevaar blijft.

Asperen begon beter aan het duel en kreeg direct al een paar kansen. Schelluinen wist zich te herpakken en werd een paar keer gevaarlijk via Laurens Lingen. Zijn schoten waren echter naast het doel gemikt. Kort voor rust was Carlo van Santen aan de overzijde dan weer gevaarlijk maar doelman Daniel Goitom bracht redding op zijn inzet. In de blessuretijd van de eerste helft was het vervolgens raak voor Schelluinen. Na een gestopt schot van Ryan Snoek kon John Wijnbelt van dichtbij de 1-0 tegen de touwen knallen. Direct na de thee kon de beslissing al vallen. Nadat Diego Kemp was neergelegd ging de bal op de stip. Keeper Dennis Rooijakkers had echter een knappe redding in huis op de strafschop van Lingen. Het duurde even voor Asperen antwoordde maar na een kwartier raakte Hoessein Dia de paal. Schelluinen liet het vervolgens op meerdere momenten na om het duel in het slot te gooien. Gerard Breider scoorde kort voor tijd zelfs nog de gelijkmaker, maar dit bleek vanuit buitenspelpositie tot stand te zijn gekomen. "Het niveau was niet best", moest Ton Blom constateren. Hij zag vooral lange ballen aan weerszijden voorbij vliegen. "We begonnen goed maar verloren vervolgens de slag op het middenveld. In de tweede helft begonnen we zo slap en dan hebben we met die bal op de paal het geluk ook niet aan onze zijde. Bovendien stond Breider zeker geen buitenspel."