• Annette, Jan en Lotte van Dijk.
• Annette, Jan en Lotte van Dijk. Foto: Dick Aanen

IJsboerderij De Oude Schuur van start

vuren • Jan en Annette van Dijk zijn in een verbouwde schuur op hun boerenbedrijf aan de Poelweg 4 in Vuren een ijswinkel gestart: de Oude Schuur.

De opening op Koningsdag was gelijk een knaller. Heel veel dorpsgenoten kwamen even langs om de zelfgemaakte lekkernij te komen proeven. De reacties op de Facebookpagina van De Oude Schuur waren razend enthousiast. De eerste bezoekers roemden de kwaliteit van het romige ijs. "Wat betreft kwaliteit kunnen we concurreren met fabrieksijs", zegt Jan heel trots.

De afgelopen weken is de boerderij grondig verbouwd. Jan en Annette kregen hulp aangeboden van familie, vrienden, bouwbedrijf Duym, René Tromp Electra en installatiebedrijf Jan Willem Goedhart.

Het ijs wordt ambachtelijk bereid in een moderne ijsmachine. Het romige, zachte ijs wordt op smaak gemaakt met natuurijke smaakmakers. Zoals bijvoorbeeld pistachenoten uit Italië, chocolade uit Venezula en vanille uit Madagascar.

Natuurlijk product

Het aanbod bestaat uit zestien verschillende soorten ijs. "Samen met de superverse en eiwitrijke melk leidt dat tot een heel natuurlijk product. Aan het ijs zijn geen kleur- of geurstoffen toegevoegd", zegt Jan van Dijk.

"De reden dat wij hier met de ijswinkel zijn gestart is een combinatie van dingen. In de melkveehouderij wordt het lastiger om een goede boterham te verdienen. Daarom zijn we dit erbij gaan doen. We zien het als een uitdaging. We zitten op een mooie locatie. Vlakbij het Lingebos, waar tijdens het warme weer veel mensen komen recreëren."

Fietsnetwerk

Annette denkt dat de ijswinkel aan de Poelweg snel genoeg bekend zal zijn bij de vaste klanten en bij de passerende toeristen en recreanten. Camping De Lievelinge is tijdens het seizoen vanaf één kant bereikbaar met de auto. En dat is een voordeel. "Dat betekent dat veel automobilisten een rondje om moeten rijden over de Poelweg. Dus halverwege kunnen ze even stoppen om een ijsje te kopen", zegt Annette. "Maar we hopen natuurlijk ook op toeristen die het gebied verkennen op de fiets. We zijn inmiddels aangemeld bij een speciale app van een fietsnetwerk."

Naast Annette zal ook dochter Lotte assisteren in de ijswinkel. Annette: "Het seizoen loopt in principe van april tot oktober. Maar als het in oktober mooi weer, dan blijven we gewoon nog wat langer open."

Openingstijden: dinsdag van 13:00 tot 18:00 uur, op woensdag en donderdag van 11:00 tot 18:00 uur, op vrijdag van 13:00 tot 20:00 uur en op zaterdag en zondag van 11:00 tot 18:00 uur. Op maandag gesloten.