• Herman Brood aan het werk aan de Voorstraat in 1998.
• Herman Brood aan het werk aan de Voorstraat in 1998. Foto: Foto Hamerling

Bertus Borgers over Herman Brood

vianen • In het kader van de tentoonstelling over Herman Brood in Stedelijk Museum Vianen komt Bertus Borgers samen met zijn broer Ruud naar de Vrijstad.

Hij vertelt zaterdag 28 april in de bovenzaal van het museum aan de Voorstraat over zijn vriendschap en belevenissen met Herman Brood en musiceert daarbij relevante nummers. In zijn presentatie behandelt Borgers onder andere de invloed van Herman Brood's Wild Romance op de vaderlandse rockscene.

Bertus Borgers is oud-directeur van de Tilburgse Fontys Rockacademie en onder andere auteur van het boek 'Ik hou van Herman'. Hij is tevens bekend saxofonist en zanger bij onder andere Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Bertus is niet alleen saxofonist en zanger, maar ook een begenadigd verteller. Zijn brood Ruud Borgers speelt gitaar. De avond begint om 21:00 uur, deuren open vanaf 20:30 uur. Toegangskaarten kosten 10 euro per stuk en zijn te reserveren via de website.


Tentoonstelling

In het Stedelijk Museum Vianen zijn tot en met zondag 1 juli onder meer de tien portretten te zien die Brood op zaterdag 29 augustus 1998 aan de Viaanse Voorstraat maakte en ter plekke verkocht. Het museum startte een zoektocht naar deze werken en wist ze allemaal boven water te krijgen. Naast deze werken zijn er ook andere unieke schilderijen en zeefdrukken van de Herman Brood Experience in Zwolle. Meer informatie over de expositie en bezoekuren is op de website te vinden.


q www.stedelijkmuseumvianen.nl