Koningsdag in Heukelum

heukelum • Van een hoedjesparade tot een zeskamp. In Heukelum is genoeg te doen tijdens Koningsdag.

Maar: de oranjeactiviteiten in het stadje beginnen met een oranjebal in dorpshuis De Krakeling op donderdagavond 26 april. Entree is 5 euro per persoon, mensen met een ledenpas van Oranjevereniging Heukelum krijgen een gratis consumptie.

Op Koningsdag zelf start er om 10:15 uur een hoedjesparade onder leiding van muziekkorps Door Eensgezindheid. Deelnemers kunnen zich vanaf 10:00 uur verzamelen met een mooi versierde hoed of muts in speeltuin De Beerakker aan het Voorste Gewind. De optocht gaat richting de muziektent in de Torenstraat, waar de aubade zal plaatsvinden. Wethouder Griedo Bel is bij de aubade aanwezig, het Heukelumsch Mannenkoor en fanfare Door Eensgezindheid geven en miniconcert.

Kinderen van de basisschool kunnen vanuit de speeltuin tussen 11:00 en 13:00 uur ouderwets 'knobbelen'. Tussendoor kunnen de kinderen zich uitleveren op de springkussens en is er de mogelijkheid om geschminkt te worden. Er is ook een ballonkunstenaar aanwezig.

Tussen 14:00 en 18:00 uur is er een zeskamp met oud-Hollandse spellen voor deelnemers vanaf 12 jaar. Aansluitend is de prijsuitreiking. Opgeven voor de zeskamp kunt via mail@oranjeverenigingheukelum.nl of bij één van de bestuursleden tot één uur voor aanvang op het evenemententerrein. Teams bestaan uit vijf of zes personen inclusief coach. Gedurende de dag is er op het terrein van de speeltuin muziek van dj JO en dankzij hulp van vv Heukelum is er ook een hapje en drankje verkrijgbaar.


q www.oranjeverenigingheukelum.nl