• De heren van WHV wonnen het laatste competitieduel met 4-0.
• De heren van WHV wonnen het laatste competitieduel met 4-0. Foto: Jeroen de Bruin

WHV wint laatste competitiewedstrijd

asperen • De Asperense volleyballers boekten afgelopen zaterdag een makkelijke zege op Vollido uit Hendrik-Ido-Ambacht. De heren van WHV wonnen in de eigen sporthal overtuigend met 4-0.

Er stond zaterdag voor beide ploegen niets meer op het spel. WHV had de tweede plek al veilig gesteld en Vollido was al veilig. Voor de Asperense mannen een prima wedstrijd om toe te leven naar de promotie-degradatie wedstrijden van komende zaterdag.

Programma

Het programma voor deze wedstrijden is inmiddels bekend. Om 14:30 uur treedt WHV in Dordrecht aan tegen Jola Olympus uit Made. En om 15:45 uur volgt de confrontatie met ATAK'55 uit Waspik. Beide ploegen zijn oude bekenden voor de Asperense equipe.

Feitelijk zijn het alle drie ploegen die 'hangen' tussen de promotieklasse en de derde divisie. Samen mogen zij nu gaan strijden om één ticket in de derde divisie.

Ritme vasthouden

Afgelopen zaterdag was het een kwestie van ritme behouden en vertrouwen kweken voor de beslissende PD-wedstrijden. En dat lukte aardig bij WHV. Met 4-0 pakte de thuisclub de volle winst tegen de ploeg waar uit nog met 4-0 van werd verloren.

Controle

Dit keer had WHV weinig te duchten van Vollido. De bezoekers konden aanvallend niet echt een vuist maken en WHV had de wedstrijd verdedigend prima onder controle. Het enige waar de Asperense ploeg af en toe moeite mee had, was het omzeilen van de vijandelijke blokkering.

Prima test

Maar dat was een prima test voor aankomende zaterdag als de ploeg een wat betere blokkering tegen zal krijgen dan wat ze gewend waren afgelopen seizoen. WHV werd tegen Vollido dan ook gedwongen om te variëren en snel te spelen. Zodra de dreiging op het midden aanwezig was, kwam de ploeg gemakkelijk tot scoren. Werd de passing wat minder, dan werd het lastiger voor de Asperense volleyballers.

Tegenstand

Maar Vollido was afgelopen zaterdag niet bij machte om WHV echt onder druk te zetten. De Asperense mannen moeten voor aanstaande zaterdag in ieder geval voorbereid zijn op meer tegenstand. In de laatste set werd door het thuispubliek alvast afscheid genomen van passer-loper Joeri van Wijk en libero Joost de Jong.

Beide spelers gaan volgend jaar studeren, waardoor WHV ze helaas zal moeten missen.

Komende zaterdag zijn ze er natuurlijk nog wel bij als de Asperense ploeg er in Dordrecht alles aan gaat doen om terug te keren naar de derde divisie.