Opbrengst Hartstichting

regio • De vrijwilligers van de Hartstichting hebben tijdens de landelijke collecteweek in Rhenoy 453,80 opgehaald, Acquoy was goed voor 132,38 euro en in Rumpt werd 579,75 euro ingezameld. De collecteweek van de Hartstichting was van maandag 8 tot en met zaterdag 14 april.

q www.hartstichting.nl


Over autisme en de opvoeding

gorinchem • MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden geeft een vierdelige cursus voor ouders en verzorgers van een kind met een vorm van autisme (of vermoedens daarvan). Deelnemers krijgen uitleg over autisme en de gevolgen die dit heeft voor de opvoeding. Daarnaast is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. De start is woensdag 16 mei, vervolgens zijn er bijeenkomsten op woensdagen 23 en 30 mei en 6 juni. De avonden zijn van 19:45 tot 21:30 uur. Locatie: Edisonweg 30 in Gorinchem. Aanmelden moet voor dinsdag 1 mei, dit kan via 0183-691600 of cursusregio@meeav.nl. Deelname is gratis.


VBL zoekt voorzitter

regio • Vereniging Behoud Lingelandschap (VBL) - 450 leden - zoekt een enthousiaste voorzitter. De vereniging zet zich in voor een mooi en duurzaam Lingelandschap. De VBL verwacht in deze tijden van oplopende conjunctuur dat het rivierengebied zich economisch zal gaan ontwikkelen. Hierbij komt het landschap wellicht onder druk te staan. De VBL wil daarbij in positieve zin en pro-actief 'de stem van het landschap' zijn. De vereniging heeft onlangs een vernieuwingsimpuls gekregen. De nieuwe structuur omvat een klein bestuur met een grote groep gemotiveerde vrijwilligers, die bij voorkeur in kortdurende projecten aan de slag kunnen. De nieuwe voorzitter moet fungeren als het aanspreekpunt, intern sturing geven aan het bestuur en de verschillende projectgroepen en mensen verbinden in hun liefde voor de schoonheid van het landschap. Meer informatie is te verkrijgen via secretaris.vbl@gmail.com of bij Cathrijn Haubrich via 0345-651871 of Alexandra Dietzsch via 06-51987441.

q www.lingelandschap.nl


Lezing over ReAttach en EFT

leerdam • Stichting Hersenletsel.nl Zuid-Holland organiseert voor haar leden en belangstellenden op dinsdag 8 mei in Leerdam een lezing en een workshop over ReAttach en EFT. Dit vanwege de Europese Dag van de Beroerte. EFT staat voor Emotionele Vrijheid Techniek en is een nieuwe revolutionaire methode. De methode werkt in zeer veel gevallen om de gezondheid (mentaal, emotioneel en fysiek) te verbeteren, met behulp van positieve bekrachtiging en het aanraken van bepaalde punten die bekend zijn uit de acupunctuur. Leonie van Betten, therapeut ReAttach, werkzaam bij revalidatiecentrum Rijndam in Dordrecht geeft een lezing en een workshop over ReAttach en EFT in verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam. Vanaf 09:30 uur is er ontvangst met koffie en om 10:00 uur begint het programma. Aanmelden kan telefonisch bij Lies Bonsang 06-15091924 of hersenletselzhz@gmail.com.

q www.dagvandeberoerte.nl