LRC ruim onderuit bij Sliedrecht

sliedrecht • LRC ging op bezoek bij Sliedrecht met 4-1 onderuit. Trainer Koen Janssen vond die uitslag geflatteerd. "We hadden vandaag wat pech. In de tweede helft waren wij beter, maar scoren zij drie keer na fouten van ons", vond Janssen. Sliedrecht ging met een 1-0 voorsprong aan de thee. "Dat had ook 2-2 kunnen zijn. Bij hun zijn nog twee doelpunten afgekeurd en wij hebben ook enkele mogelijkheden gemist", aldus Janssen. Na rust zocht LRC de aanval. Ali Yilmaz en Wesley Swets misten nog kansen op de gelijkmaker, voordat Sedan Ozan de 1-1 maakte. "Daarna gaan we een aantal keer de fout in en dat straffen zij af", zei Janssen. "Maar we hebben nu twaalf punten voorsprong op de twaalfde plek en dat moet genoeg zijn." Die poging tot een positieve blik op de ranglijst was niet wat Janssen dit seizoen voor ogen had. "Dat klopt, maar het ligt nu niet in mijn macht om daar iets aan te veranderen. Hopelijk kunnen we dit seizoen nog een paar mooie wedstrijden spelen en dan kunnen we daarna weer verder gaan bouwen."


Herovina herstelt zich tegen GVV'63

herwijnen • Herovina herstelde zich prima van de wanvertoning tegen SSC'55. GVV'63 werd met 3-0 verslagen. "We kwamen vandaag wel wat gelukkig aan de goals", erkende Gertjan Potters. "Maar zo gaven we ze de afgelopen weken ook weg, dus is het lekker nu aan de andere kant te staan." Herovina nam al voor de rust een 2-0 voorsprong. Jeffrey van der Meijden nam de 1-0 voor zijn rekening. Kevin Steenbruggen verdubbelde de marge. Van der Meijden liet nog voor rust na zijn tweede doelpunt van de middag te maken. In de tweede helft was het niet goed wat Herovina liet zien. "Maar we hebben er voor gestreden en hebben weinig weggegeven", zag Potters. Steenbruggen besliste tien minuten voor tijd met zijn tweede doelpunt de wedstrijd.


Nacompetitie lonkt voor HSSC'61

hei- en boeicop • HSSC'61 bond ook Kockengen aan de zegekar: 3-1. "Al tijdens de warming-up zag ik hoe gedreven ze waren", analyseerde de van zijn ploeg genietende trainer Gerrit Molenaar. In het eerste bedrijf speelde zijn ploeg dan ook uitmuntend en de 1-0 van Jari Aantjes was slechts een zwakke afspiegeling van de kansenverhouding. Na de pauze zorgden Floris Kool en Bas Scheenhart voor de overige goals van de thuisploeg. Inmiddels is HSSC'61 op de gedeelde derde plaats terecht gekomen en heeft het meerdere ijzers in het vuur, gezien de huidige tweede plek in de derde periode. De nacompetitie lonkt.


SVS'65 te sterk voor MVV'58: 2-1

spijk • Henk Donga had van zijn ploeg inzet geëist tegen MVV'58. "En dat hebben ze getoond", constateerde hij tevreden. "We hebben MVV afgetroefd op felheid. Ook het voetbal was bij vlagen aardig." SVS'65 moest echter wel aan de bak. Het miste via Maikel van Schaften een kans op de openingstreffer en zag dat de gasten met een voorsprong gingen rusten. Na rust draaide Spijk de score om. Kort nadat MVV'58 met tien man kwam te staan, nam Robin IJsselstijn zelf de gelijkmaker voor zijn rekening en bediende daarna Van Schaften voor de 2-1. "We moeten onszelf nu de druk opleggen om nog negen punten te pakken. Dan maken we er toch nog een mooi seizoen van", zei Donga.