• Tomasz Kilian werd voor Haaften matchwinner.
• Tomasz Kilian werd voor Haaften matchwinner. Foto: Jeroen de Bruin

Haaften verslaat koploper NOAD'32 knap met 2-1

haaften • Haaften herstelde zich van twee 2-4 thuisnederlagen door koploper NOAD'32 met 2-1 te verslaan. Alle doelpunten vielen in het slotkwartier voor rust. Net als midweeks tegen SV Capelle maakte Tomasz Kilian beide Haaftense goals. Weer uit een vrije trap en een penalty. Ditmaal was het wel genoeg voor winst.

Na twee nederlagen was Haaften dringend aan succes toe. Dat wist Haaften-trainer Adrie van Steijn ook: "Deze overwinning hadden we hard nodig. Vanmiddag voetbalden we minder goed dan dinsdagavond na rust tegen SV Capelle, maar we winnen nu wel. Voor rust stonden de paal en de NOAD-keeper meer goals in de weg. Ook na de pauze was onze werklust enorm. Als we het hoofd er beter bij hadden gehouden, hadden we in de slotfase ruimer kunnen winnen. Jammer dat we het tegen zwakkere ploegen hebben laten liggen. Maar met nog vier thuiswedstrijden voor de boeg, is het halen van de promotie nacompetitie nog steeds mogelijk."

Na een kwartier was Haaften uit een corner van Danny Verwolf dichtbij een voorsprong, maar de kopbal van Kilian werd door doelman Denzel de Wit prachtig uit de bovenhoek gehaald. Na ruim een half uur nam Haaften toch de leiding. Een vrije trap van Tomasz Kilian werd van richting veranderd en verdween via de muur in de verste hoek: 1-0. Uit een vrije trap van Julian Vos had NOAD'32 snel langszij kunnen komen, maar Ruben Bouman mikte te hoog. Aan de overzijde belandde een kopbal van Kilian na een vrije trap van Mark Timmer tegen de paal. In plaats daarvan werd het gelijk. Haaften-aanvoerder Danny Verwolf claimde hands van NOAD'32, maar scheidsrechter Westdorp liet door voetballen. NOAD'32 brak prompt gevaarlijk door en Julian Vos rondde af: 1-1. Drie minuten later kreeg Haaften na een overtreding tegen Thijmen Gerringa een penalty. Tomasz Kilian benutte die strafschop: 2-1.

Na de thee streed NOAD'32 voor de gelijkmaker. Haaften had het soms lastig, maar keeper Lars Tertoolen redde toen Yassine Ezzoubaa inkopte. Bij snelle tegenstoten verzuimde Haaften meer afstand te nemen. Uit een cross-pass van Johnnie Noorthoek schoot Jordy Perdon voorlangs. Uit een corner van Verwolf kopte Kilian over. Remy Schouwenaar probeerde te profiteren van een verlaten Haaften-doel, maar keeper Tertoolen was net op tijd terug. Uit een vloeiende aanval kreeg Haaften een unieke kans om de partij te beslissen, maar Thijmen Gerringa schoot te slap in. NOAD'32 forceerde diverse hoekschoppen, maar onder leiding van Jeffrey Wolf hield Haaften stand. Bij acties van Gerringa en Perdon hield doelman Denzel de Wit de bezoekers in de wedstrijd. Met 2-1 bleef het spannend, maar Haaften hield de kostbare winst vast.