• De drie trotse studenten met de schaal.
• De drie trotse studenten met de schaal. Foto: aangeleverd

Gezonde kantine

regio • ROC Rivor heeft dankzij drie studenten van de opleiding Managementassistent/ Directiesecretaresse een Gouden Schaal behaald voor haar gezonde schoolkantine.

Rosa, Roos en Emanuela hebben in opdracht van Alice Franje van rugbyvereniging Scrumboks en Robin Vromans van Markies Catering alles geregeld om de gezonde schoolkantine waar te maken. Het Voedingscentrum heeft de kantine gewaardeerd met een Gouden Schaal omdat de studenten van ROC Rivor hier een duwtje in de rug krijgen voor het maken van de betere keuzes in een gezonde lunch of tussendoortje.

Een gezonde schoolkantine heeft niet alleen een breed assortiment aan gezonde voedings- en drinkproducten. De aankleding zorgt ervoor dat studenten gezondere keuzes maken. In een gouden schoolkantine spreekt de betere keuze voor zich. Het aanbod bestaat uit minimaal tachtig procent betere keuzes. Zin in een snack? Dan staan de gezonde snoeptomaatjes voor het grijpen, vooraan in het schap. Ongezondere snacks zijn op aanvraag te koop. ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en heeft vestigingen in Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel.