• De modeshows vielen goed in de smaak bij de dames.
• De modeshows vielen goed in de smaak bij de dames. Foto: Peter Verbeek

Publiek razend enthousiast over de introductie van modeshows

Ladies Night trekt 600 bezoekers

leerdam • Zo'n 35 winkels, vrijwel allemaal gerund door vrouwelijke ondernemers, verleenden afgelopen donderdag medewerking aan de derde Ladies Night XL. Het evenement werd door ruim zeshonderd mensen bezocht, en ondanks de tropische warmte in het pand van Van der Wal kwamen die volop aan hun trekken.

Het begon al goed bij de entree. De bezoekers werden er welkom geheten door leden van de vrouwenselectie van HSSC '61, in het kampioenshirt van twee seizoenen geleden. Er werden muntjes en een drankje uitgereikt, en ook kon iedereen een bonnetje voor de verloting invullen.

Toen Charbeau (lingerie en badkleding) uit Culemborg werd uitgenodigd om mee te doen, was een eerste vraag of er ook een modeshow was. Niet dus! Toch is dat iets dat niet mag ontbreken op een Ladies Night. Ondanks een voorbereidingstijd van slechts twee weken is het gelukt om, naast Charbeau, ook College Style, Effe Anders en Style by Martha daar warm voor te krijgen. Op de eerste verdieping presenteerden vijftien gelegenheidsmannequins modieuze en vlotte voorjaars- en zomerkleding uit de collectie van de vier modezaken. Na drie ronden, gadeslagen door een enthousiast publiek, volgde de welverdiende grande finale.

Acties en demo's

De aandacht van de bezoekers werd getrokken door veel op het gebied van gezondheid, verzorging, wellness, sieraden, kleding en woonaccessoires. Veel standhouders stuntten met leuke acties en aanbiedingen of gaven een demonstratie. Met een glas wijn in de hand stonden drie Leerdamse vrouwen geanimeerd te kijken en te praten. Hun mening over deze avond was nagenoeg dezelfde. "Voor ons gevoel zijn er minder stands dan voorgaande keren. De diversiteit is prima, hoewel er wat ons betreft ook artikelen als geurtjes, tassen en schoenen gepresenteerd hadden mogen worden. Mooi dat iedereen twee muntjes heeft gekregen voor een gratis drankje. We hebben de modeshows helaas gemist omdat we op die momenten op de begane grond waren. We zijn blij dat Ladies Night wordt georganiseerd, en het feit dat we hier nu voor de derde keer op een rij zijn zegt al genoeg!"

Mark Timmer, eigenaar van Van der Wal, merkte op dat de deelnemende ondernemers hebben geleerd van de fouten uit het verleden. "De eerste keer was er onbeperkt gratis drank en hapjes voor de bezoekers. Omdat het héél druk was werd dat eigenlijk een beetje een puinhoop. Nu kreeg elke bezoeker twee muntjes, en was er een bescheiden uitgifte van kaas, worst en dergelijke. Na de tweede keer hebben we overwogen om Ladies Night eens in de twee jaar te houden, maar daar wilden de ondernemers echt niet aan. In mijn bedrijf is 5.000 vierkante meter beschikbaar voor elk Leerdams event, ook al heeft dat niet altijd een rechtstreeks raakvlak met mijn meubels en woninginrichting."