• Het eerste exemplaar van Mantelzorg Magazine.
• Het eerste exemplaar van Mantelzorg Magazine.

Mantelzorg Magazine

regio • Welzijn West Betuwe presenteert een magazine over mantelzorg.

Mieke uit Ophemert, Anna en Kees uit Vuren, Thea uit Beesd, opa en oma Veld uit Vuren, het Helicon in Geldermalsen. Wat hebben deze namen met elkaar gemeen? Ze spelen de hoofdrol in vijf persoonlijke, inspirerende verhalen in het Mantelzorg Magazine van Welzijn West Betuwe. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan wethouder Niko Wiendels die het magazine namens de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal in ontvangst nam.

Naast herkenbare en motiverende verhalen, staan er ook veel tips en adviezen in het Mantelzorg Magazine. Tips voor mantelzorgers, mensen die mantelzorg krijgen én voor vrienden, buren of collega's van mantelzorgers. "Want hun rol is groot", zegt Marco Westerlaak, directeur van Welzijn West Betuwe. "De omgeving kan een mantelzorger ontzorgen, voor even of structureel. Zorgen doe je samen."

Een mantelzorger zorgt langdurig, intensief en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit zijn of haar omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg gaat over de extra zorgtaken. En het belangrijkste: het overkomt je.

Welzijn West Betuwe heeft drie mantelzorgconsulenten die de weg weten in het woud aan voorzieningen en regelingen voor mantelzorgers. "Er kan vaak meer dan je denkt", zegt consulent mantelzorg Pieter van der Keur daarover. Om de mantelzorgconsulenten letterlijk zichtbaarder te maken, zijn zij voor één keer covermodel voor het Mantelzorg Magazine.

Het magazine valt binnenkort in elke brievenbus in de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen. "En komt u een van de mantelzorgers uit het magazine tegen in uw buurt? Geef ze dan een compliment of schouderklopje. Zorg dat ze zich gezien voelen. En dat geldt natuurlijk ook voor alle andere mantelzorgers in uw omgeving. In het magazine vindt u tips over hoe u een mantelzorger kunt helpen. Of meld u aan als vrijwilliger bij Welzijn West Betuwe."


q www.welzijnwestbetuwe.nl