• Agnes Broeksema.
• Agnes Broeksema.

Schrijftafel in bibliotheek AanZet

regio • In verschillende bibliotheken in de regio wordt De Schrijftafel georganiseerd.

Bij de Schrijftafel kan iedereen eens per maand aanschuiven voor een ochtend creatief schrijven. Sinds januari heeft Agnes Broeksema de Schrijftafel overgenomen van Annemarie Barbier, die verhuisd is. Er is een vast groepje schrijvers ontstaan en Agnes zou het leuk vinden om nieuwe bezoekers te verwelkomen.

De 34-jarige Agnes Broeksema woont in Asperen, studeerde kunstgeschiedenis en werkt als tekstschrijver onder de naam De Letterbaas. "Mijn liefde voor taal is heel breed. Als ik schrijf vind ik vaak inspiratie in kunst of gewoon op straat. Daarnaast inspireren andere schrijvers mij ook met hun teksten. Daarom organiseer ik maandelijks De Schrijftafel in samenwerking met Bibliotheek AanZet Leerdam en vanaf april ook met Bibliotheek AanZet Gorinchem."

"Wie zin heeft schuift aan bij De Schrijftafel voor een ochtend creatief schrijven", vervolgt Agnes. "Twee uur lang krijg je als deelnemer verrassende schrijfopdrachten die helpen om je eigen creativiteit te ontdekken. De sfeer is gemoedelijk en ongedwongen. Iedereen, ervaring of niet, is welkom. Het is heel vrijblijvend. Aan de hand van een eenvoudige schrijfopdracht kun je jezelf verrassen met het resultaat. Bij de Schrijftafel gaat het in eerste instantie niet om techniek en perfectie, maar om inspiratie en plezier."

De eerstvolgende Schrijftafel is in Leerdam: op woensdag 16 mei en 13 juni. Tijd is telkens van 10:15 tot 12:15 uur. Blijven pen en papier te vaak onaangeroerd op het bureau liggen? Schuif dan aan bij de Schrijftafel in De Bibliotheek AanZet van Leerdam. De Letterbaas serveert verrassende schrijfrecepten en prikkelt de zinnen met eigen creativiteit en die van anderen. Geïnteresseerden kunnen gewoon binnenlopen, maar niet zonder pen en papier. Aanmelden is dus niet noodzakelijk, maar kan wel via info@deletterbaas.nl. Kosten bedragen 10 euro voor leden en 12,50 euro voor niet-leden.