Brons en drie finaleplaatsen voor DSS

leerdam • Gymvereniging D.S.S. uit Leerdam presteerde zaterdag tijdens de regiofinale in Hooglanderveen uitstekend met een bronzen medaille en drie finaleplaatsen.

Maar liefst zeven turnsters van D.S.S plaatsten zich via voorwedstrijden voor de regiofinale 5e divisie. Bij de jeugd startten Yvette Alting en Manon Havelaar op balk. Beiden turnden een sterke oefening zonder te vallen. Ook op vloer en sprong werden mooie cijfers gehaald. Op brug moest Manon helaas het toestel een keer verlaten, wat haar een plaats voor de districtsfinale kostte. Yvette liet een mooie oefening op haar lievelingstoestel zien. Ze haalde een podiumplek met haar derde plaats in het algemeen klassement en een ticket voor de finale op 26 mei. Manon werd 19e in het sterke deelnemersveld van 36 turnsters, ze kwam 0.025 te kort voor de districtsfinale. Zij is eerste reserve.

Bij de junioren turnden Demi v.d. Berg en Ellemiek Gerritsen. Op balk hadden ze hun zenuwen niet helemaal in bedwang, waardoor ze bij de pirouette de balk moesten verlaten. Op vloer herpakten de meiden zich en op sprong turnden beiden sterk met een strakke overslag over de pegasus. Het laatste toestel brug werd afgesloten met mooie onderdelen. Demi en Ellemiek werden in het sterke deelnemersveld 26e en 34e. Ze kunnen op een goede wedstrijd terugkijken en zich focussen op volgend seizoen.

Bij de senioren begonnen Jiska Schep en Olga Donker op brug. Op evenwichtsbalk turnden ze hun oefening zonder een val. Op vloer turnde Jiska erg stijlvol, Olga besloot haar laatste acrobatische serie uit te breiden met een spagaatsprong wat haar 0,1 extra opleverde. De wedstrijd werd afgesloten met sprong. Jiska werd uiteindelijk vijftiende, Olga behaalde een zeventiende plaats. Hiermee plaatsten beiden zich voor de districtsfinale.