WHV (hier op archieffoto) plaatste zich voor de promotiewedstrijden.
WHV (hier op archieffoto) plaatste zich voor de promotiewedstrijden. Foto: Jeroen de Bruin

Heren WHV naar promotiewedstrijden

rotterdam • De heren van WHV hebben in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen hun tweede plek veilig gesteld. Een knappe 1-3 uitzege op kampioen Hou Stand zette Sliedrecht op een onoverbrugbare achterstand.

Dat betekent dat WHV op 28 april meedoet aan de p/d-wedstrijden in Dordrecht. Daar gaat WHV de strijd aan met twee andere teams voor een ticket naar de derde divisie. Een fraaie prestatie van de ploeg die dit seizoen flink verjongde.

WHV moest in de laatste twee wedstrijden één set winnen om te zorgen dat ze niet meer achterhaald konden worden door Sliedrecht Sport. Dat leek een eenvoudige opgave, maar dat moest wel gebeuren tegen de enige tegenstanders waar WHV eerder met 0-4 van had verloren. De eerste kans was in Rotterdam tegen Hou Stand dat vorige week kampioen werd. In eigen huis had WHV weinig in te brengen tegen het aanvalsgeweld van dit team. In deze ploeg spelen enkele eredivisiespelers een overbruggingsjaar vanwege het wegvallen van een sponsor. Gelukkig voor WHV was het kampioenschap bij de thuisclub al binnen: de concentratie bij Hou Stand was niet optimaal. En hoewel ze bij vlagen lieten zien waartoe ze in staat waren, was WHV duidelijk beter gefocust. Met een goede servicedruk en een prima verdediging wisten de gasten het spel van de tegenstander te ontregelen. Het was in het begin wel even wennen aan een andere opstelling. Vanwege het ontbreken van diagonaalspeler René Roth speelde Niels Reder op zijn plek. WHV maakte daarbij slim gebruik van het feit dat er met Reder en Wayne Hol twee spelverdelers binnen de lijnen liepen. De spelverdeler aan het net draaide mee in de aanval, degene die achterin stond, verzorgde de spelverdeling. Hierdoor kon WHV steeds beschikken over drie aanvallers. In de loop van de eerste set begon dat aardig te draaien. De middenspelers Wildrik van de Plassche en Stefan Arp pakten hun punten mee en passer-loper Dwight Hol kwam regelmatig prima door op de buiten. Ook beide spelverdelers scoorden hun puntjes. Daarnaast had libero Joost de Jong de verdediging goed op orde, terwijl ook de blokkering prima stond. Daarmee wist WHV de eerste sets met 17-25 en 13-25 binnen te halen. De derde set verliep stroever. De druk van Asperense zijde zakte weg en Hou Stand gaf gas: de thuisploeg verkleinde met 25-17 de achterstand.

In de vierde set wist WHV de servicedruk weer op te voeren. Met onder meer prima services van Joeri van Wijk en Stefan Arp werd het de aanval van de thuisploeg moeilijk gemaakt. En blokkerend wist zelfs de niet al te lange Niels Reder zijn punten mee te pakken. Zo werd de wedstrijd winnend afgesloten door WHV: 1-3. Een mooie opsteker voor de naderende promotie- en degradatiewedstrijden.

Komende zaterdag speelt WHV haar laatste competitiewedstrijd in eigen huis tegen Vollido, een prima testcase voor het slotstuk van dit seizoen.