Nominaties en prijs voor Het Kontakt

hilversum/ Goudriaan • Nico van Ganzewinkel, fotograaf voor onder andere Het Kontakt editie Vianen, heeft donderdag een nominatie in de wacht weten te slepen voor de Prijs Nieuwsbladfotografie. Het Kontakt Edities was tijdens de jaarlijkse NNP-dag in Instituut Beeld en Geluid in Hilversum de meest succesvolle uitgeverij. Carmen Timmer en Geurt Mouthaan wonnen namens Het Kontakt Alblasserwaard de commerciële A.M. Bandaprijs met het magazine 'Langs de Graaf'. Britta Alink (Het Kontakt Bommelerwaard) sleepte een journalistieke nominatie in de wacht voor haar serie voor statushouders, Janneke Kok (Het Kontakt Leerdam) kreeg een journalistieke eervolle vermelding voor haar boerenserie en Nico van Ganzewinkel (Het Kontakt Vianen) en John Wijntjes (Het Kontakt Krimpenerwaard-West) werden genomineerd voor de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie.

Janneke Kok ontving de eervolle vermelding met haar 'Boerenserie". Ze interviewde vanuit diverse invalshoeken verschillende betrokkenen en schilderde vervolgens actuele, integere en zorgvuldig uitgewerkte portretten van het boerenleven in haar verschijningsgebied. Een extra compliment was er voor de prachtige opmaak van de artikelen. Nico van Ganzewinkel werd dit jaar voor de vierde keer genomineerd, dit keer met de foto 'trouwtrekken in de kasteeltuin van Amaliastein tijdens de Highland Games in Vianen'.

De NNP is de landelijke organisatie van lokale nieuwsmedia, waarbij zo'n veertig uitgeverijen zijn aangesloten. De Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek, de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie en de A.M. Banda-prijs worden jaarlijks uitgereikt en zijn bedoeld ter onderstreping van het vaak hoge niveau van de lokale nieuwsmedia in zal zijn facetten en als stimulans om diezelfde lokale nieuwsmedia nog nadrukkelijker op de kaart te zetten.