Koersbal

herwijnen • De vereniging Senioren Activiteiten Lingewaal houdt in het clubhuis van de ijsclub, Schoutensteeg in Herwijnen, op dinsdag 24 april de laatste koersbalmiddag van het seizoen. Ook voor de jeu de boules enthousiastelingen is er, als het weer het toelaat, de mogelijkheid om een balletje te werpen. Koersbal (en eventueel jeu de boules) werd gedurende de wintermaanden (van november tot april) iedere vierde dinsdag van de maand gehouden. Vanaf mei wordt er weer iedere tweede én vierde dinsdag van de maand jeu de boules gespeeld. Alleen bij slecht weer wordt de koersbalmat uitgerold. Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen 1 euro. Voor meer informatie: Jolisa van Zanten, 0418-582033.


Opbrengst ZOA collecte

regio • De ZOA collecte die eind maart werd gehouden heeft in Haaften en een gedeelte van Tuil 925 euro opgebracht.


Grote vraag naar tekenpas

regio • De actie van Utrechts Landschap waarbij mensen een gratis tekenpas kunnen aanvragen, voldoet aan een grote behoefte. De pas, een praktisch hupmiddel bij het verwijderen van teken, wordt massaal aangevraagd. Daarom heeft Utrechts Landschap nog eens 10.000 tekenpassen bijbesteld, vertelt Petra Paasschens, medewerker Publiek & Relatie. "Blijkbaar voorzien we echt in een behoefte. Het lijkt wel of iedereen de tekenpas wil hebben."

De tekenverwijderpas die Utrechts Landschap gratis beschikbaar stelt, heeft de grootte van een creditcard. De tekenpas zorgt er verder voor dat het besmette bloed van de teek niet terug vloeit in het slachtoffer. De pas heeft ook een inkeping om nimfen (jonge, onvolgroeide teken) en wespenangels te verwijderen. Op utrechtslandschap.nl/tekenpas is de pas aan te vragen.


Mantelzorgsalon

regio • Welzijn West Betuwe houdt donderdag 3 mei van 13:30 tot 15:30 uur een EHBO workshop met handige tips, speciaal voor mantelzorgers. Deze middag is voor alle mantelzorgers uit de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Locatie is het Rodekruisgebouw, Van Limburg Stirumstraat 1 in Geldermalsen.

Nieuwe reeks

Deze mantelzorgsalon is de eerste van een nieuwe reeks salons die in 2018 gehouden zullen worden. Op dinsdagochtend 15 mei staat in het dorpshuis in Rumpt het thema 'Even helemaal niets' centraal. Zaterdagochtend 30 juni is er weer een mantelzorgwandeling vanuit het Stroomhuis in Neerijnen. De laatste salon voor de zomervakantie vindt plaats op maandagmiddag 2 juli. Dan is er een zangworkshop in het dorpshuis in Herwijnen. De salons zijn gratis toegankelijk en bedoeld voor alle mantelzorgers uit de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen.

Voor vragen en aanmelden kan contact worden opgenomen met: Pieter van der Keur, 0345-573688, pvanderkeur@welzijnwestbetuwe.nl (gemeente Geldermalsen); Patric Muilwijk, 06-24812153, pmuilwijk@welzijnwestbetuwe.nl (gemeente Lingewaal); Monique van Eijndhoven, 0418-652371, mvaneijndhoven@welzijwestbetuwe.nl (gemeente Neerijnen).