• Stichting Darius overhandigt de gift aan het dierenasiel.
• Stichting Darius overhandigt de gift aan het dierenasiel. Foto: aangeleverd

Gift voor dierenasiel

leerdam • Het bestuur van stichting Darius heeft vorige week een cheque van 25.000 euro aan het Dierenasiel Leerdam overhandigd.

De opbrengsten van het Blues Festival vielen wat tegen door verschillende omstandigheden. Ondanks de tegenvallende resultaten uit het festival wilde stichting Darius wat voor het asiel betekenen in de vorm van een gift/ donatie. Voor het Dierenasiel Leerdam een grote verassing en zij wilden er daarom met het personeel, het bestuur van het asiel en het bestuur van Darius tijd en aandacht aan besteden en van het overhandigen van de cheque een officieel, feestelijk moment maken.

"Toen wij de cheque van Darius zagen, werden wij stil. Wij zijn ontzettend blij en dankbaar met dit bedrag! Wij kunnen dit geld heel goed gebruiken bij de bouw van ons nieuwe asiel", zo laat een woordvoerder van het asiel weten. Dierenasiel Leerdam is momenteel met de gemeente in gesprek om te onderzoeken wat opties zijn voor nieuwe locaties. "Wat de gemeente en het asiel betreft het liefst in of dicht in de buurt van Leerdam."