Heukelum geeft voorsprong weg

vianen • Heukelum gaf bij Brederodes twee keer een voorsprong weg. Na een 0-2 ruststand kwam de thuisploeg na rust langszij en ook de 2-3 wist Heukelum niet over de streep te trekken. "Dat is jammer", vond trainer Marco Verbeek. "Wij zijn niet veel beter dan Brederodes en dus winnen wij niet gemakkelijk van ze. Maar we mogen nooit een 0-2 voorsprong weg geven. Dan moeten we zakelijker zijn." Sil van Putten nam in de eerste helft beide treffers voor zijn rekening, waarvan de tweede uit een strafschop. Na rust kwam Brederodes al snel terug in de wedstrijd met de 1-2. "En toen waren we het een kwartier lang echt helemaal kwijt", zag Verbeek. Na de 2-2 herpakte Heukelum zich en kwam via opnieuw Van Putten weer aan de leiding. Vlak voor tijd mocht Brederodes zijn tweede strafschop nemen en kwam op 3-3.


Nederlaag Rhelico bij MVV'58

meteren • Rhelico ging in de streekderby bij MVV'58 met 4-2 onderuit. Trainer Olav van Rijkom baalde van de uitslag, maar zag voldoende aanknopingspunten. "Tegen ploegen uit de top komen we nog tekort om aan voetballen toe te komen", weet Van Rijkom. "Maar we speelden vandaag in de eerste twintig minuten echt goed." In die sterke openingsfase scoorde Olof Schiltmans de 0-1. Niet snel daarna maakte de thuisploeg gelijk en verviel Rhelico in oude fouten. "Dan komt zoals zo vaak de jeugdigheid weer bovendrijven. We slagen er niet in om het voetballend dan weer op te pakken", aldus Van Rijkom. MVV'58 liep nog voor rust uit naar een 3-1 voorsprong. In een van beide kanten matige tweede helft scoorden beide ploegen nog één doelpunt. Schiltmans tekende uit een strafschop voor de 4-2.


ASH kansloos

groot-ammers • "We mogen niet eens mopperen met deze uitslag. Het verschil was heel groot", waren de veelzeggende woorden van Ron Laros na de 6-0 nederlaag van ASH bij Groot-Ammers. De 1-0 ruststand was een magere afspiegeling van de verhoudingen. "We zaten geen moment in de wedstrijd. Dan moet je heel hard werken, maar na een uur was de pijp leeg", zag Laros, die nog het meest baalde van het geblesseerd uitvallen van Danny Bijl en Edwin van Noord. "Dat ziet er niet goed uit."


Beesd pakt punt

beesd • Beesd pakte op eigen veld dankzij een 1-1 gelijkspel een punt tegen SCI, maar echt blij kon trainer Dick Wammes daarmee niet zijn. "We hebben weer genoeg kansen gehad, maar scoren moeilijk. En als je dat weet, moet je zorgen dat je achterin een keer de nul houdt." Kevin Spronk en Rens Bronk misten een goede kans, voordat Beesd op voorsprong kwam. De ploeg werd daarbij geholpen door een verdediger van SCI die de bal achter zijn eigen doelman kopte. Beesd gaf de voorsprong echter snel weer weg. "We stonden meteen weer op een meter of vijf te dekken en daar heeft een tegenstander natuurlijk geen bezwaar tegen", zei Wammes. SCI scoorde binnen een minuut de 1-1. Na rust waren opnieuw Spronk en de ingevallen Hans Kroeze dicht bij een treffer, maar gescoord werd er niet meer. "Gezien het spel en de kansen is het gelijkspel wel terecht, want ook SCI heeft mogelijkheden gekregen. Maar om goede zaken te doen op de ranglijst hebben we gewoon drie punten nodig", besloot Wammes.