Dia bezorgt Asperen belangrijke punten

ameide • Asperen pakte dankzij een 2-3 overwinning bij Ameide drie heel belangrijke punten. Hussein Dia was de man van de wedstrijd. De aanvaller nam alle treffers van Asperen voor zijn rekening.

"Dit is een hele opluchting", erkende Ton Blom na afloop. "Het was voor ons overleven. We waren heel strijdbaar vandaag, maar hebben ook geluk gehad." Ameide heeft zich ondertussen ook aardig in de nesten gewerkt. "Oei", concludeerde Ameide-coach Gert-Jan Westerhout na afloop. "Gezien het wedstrijdbeeld en het aantal kansen hebben we de wedstrijd niet naar ons toe kunnen trekken."

Asperen begon niet goed aan de wedstrijd, maar kwam bij de eerste aanval dankzij Dia wel op voorsprong. De aanvaller werd dankzij een prachtige pass van Tareq Ibrahim richting doel gestuurd en rondde oog-in-oog met de doelman van 'Termei' prima af. Daarna werden de mannen van Blom helemaal terug gedrongen en kwam Ameide uit een strafschop langszij. Aanvaller Sam Versluis werd tegen het gras gewerkt en benutte de penalty zelf. Asperen hield die gelijk stand tot de rust in handen.

In de tweede helft liep het beter bij de gasten. "We verdedigden meer vooruit en hadden wat meer grip", zag Blom. Opnieuw Ibrahim bediende Dia die prima afrondde en de 1-2 maakte. Even later dook de aanvaller op bij de tweede paal en kon daar ongehinderd zijn derde doelpunt van de wedstrijd binnen tikken. De wedstrijd leek gespeeld, maar omdat Izak Westerhout de 2-3 maakte, kreeg Asperen het opnieuw lastig. Dia miste voor open doel de kans op zijn vierde treffer van de wedstrijd. Een goede redding van doelman Dennis Rooijackers in de blessuretijd zorgde er voor dat Asperen met drie punten van sportpark Meihoven vertrok.