Thuisnederlaag domper voor Haaften

haaften • Haaften ging op eigen veld met 2-4 onderuit tegen sv BLC. Het was een flinke domper voor de ploeg van Adrie van Steijn.

"Dit was voor ons de wedstrijd van de gemiste kansen. We hadden met 10-4 moeten winnen in plaats van 2-4 verliezen", vond Van Steijn. "Maar als je de grootste kansen mist, weet je dat je het deksel op je neus krijgt. Dat deed BLC goed." Haaften heeft met onder andere Thijmen Gerringa, Johnnie Noorthoek en Sam Onink voldoende spelers die een doelpunt kunnen maken. "Dat klopt", weet ook Van Steijn. "Maar soms lukt het even niet."

Hels karwei

Door de nederlaag wordt het voor Haaften een hels karwei om zich nog te plaatsen voor de nacompetitie. Van Steijn heeft er echter nog vertrouwen in. "We raken het zicht wel een beetje kwijt op de ploegen boven ons, maar niks is onmogelijk. We hebben nog acht wedstrijden en dat is veel. Voetballend was het vandaag bij ons prima en als we ons normale niveau halen en scherper voor het doel zijn, valt er nog voldoende te halen voor ons."

Paal

Haaften kwam dankzij Johnnie Noorthoek op voorsprong. Na de 1-1 ruststand bracht Jordy Perdon de thuisploeg opnieuw aan de leiding. "Voor die 1-1 hadden we al 2-0 of 3-0 voor moeten staan", vond Van Steijn. Na de 2-1 kwam BLC echter weer terug en nam zelfs de leiding. "Daarna hebben we alles op alles gezet om de boel om te draaien. We hebben toen ook nog voldoende kansen gehad om gelijk te spelen of zelfs nog te winnen, maar we hadden ook veel pech vandaag", wees Van Steijn onder meer op een bal op de paal en drie ballen die van de lijn werden gehaald. Via de counter beslisten de gasten uiteindelijk de wedstrijd. "We hebben gelukkig snel de kans dit recht te zetten", wees Van Steijn op de gisteravond gespeelde wedstrijd tegen sv Capelle.