Ronde Munnikenland van start

brakel • WTC Maaswaal organiseert komende zaterdag 14 april haar traditionele ronde van het Munnikenland.

Deze omloop van ruim zes kilometer is zeer in trek bij de wielerliefhebbers. De voorinschrijving liep dan ook heel snel vol. 's Morgens om 10:00 uur rijden de recreanten hun omloop, ook hiervoor is altijd veel belangstelling. Aan deze wedstrijd – niet opgenomen in een klassement – kan iedereen meedoen. Nieuw is de wedstrijd voor de dames. Ook hiervoor is de voorinschrijving veelbelovend.

Sportklasse

Om 13:15 uur start de Sportklasse, een categorie die altijd veel strijd laat zien. Met Erik Satter uit Gameren, Jochem Uithoven uit Andel, Kees Verheij uit Nederhemert, Julian van Oudheusden uit Andel en Johan Vos uit Bruchem – lid van de organiserende vereniging – is er een groot veld met kanshebbers uit heel Nederland.

Om 15:00 uur gaan de amateurs van start voor hun 80 kilometer. Maar liefst vier renners van WTC Maaswaal verschijnen bij dit onderdeel aan de start. Met Gijs Nieuwkoop uit Veen heeft WTC Maaswaal een kanshebber die in voorgaande jaren al diverse podiumplaatsen heeft behaald. Met Gerben Kroon uit Wijk en Aalburg, André van Tilborg uit Andel en Robin Snoek uit Abcoude is de inbreng van Maaswaal compleet. Ook deze categorie – met 125 deelnemers – maakt er altijd een boeiende wedstrijd van. Het bestuur nodigt alle belangstellenden uit en hoopt op veel publiek.