• Door de 2-1 overwinning blijft HCL meedoen om de titel.
• Door de 2-1 overwinning blijft HCL meedoen om de titel. Foto: Aangeleverd

HC Leerdam MB1 terug in de race

leerdam • De B1 van HC Leerdam speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen Amersfoort MB3. Met een 2-1 overwinning zijn de meiden weer terug in de race om het kampioenschap.

Voor Leerdam was winst erg belangrijk om in de buurt van de koploper te blijven en zicht te houden op het kampioenschap. Leerdam ging dan ook meteen aanvallend van start. In de 10e minuut was het Belle Lenselink die tekende voor de 1-0, na een goed uitgespeelde strafcornervariant. Amersfoort speelde ook sterk en zette de Leerdamse verdediging goed onder druk. Leerdam kwam goed weg toen twee treffers terecht werden afgekeurd wegens te hoog spel. Het spel ging vervolgens over en weer en werd fysieker. Goed verdedigingswerk van beide teams voorkwam verdere scores. In de tweede helft nam Leerdam opnieuw het initiatief. Voorstopper Jara Coenen veroverde de bal en passte op Marit de Heer die de cirkel binnenliep en strak in de verre hoek schoot: 2-0. Amersfoort bleef sterk spelen met snelle uitbraken, maar de snelle Anouk van Mourik wist de 2-1 te voorkomen. Toch scoorden de gasten de aansluitingstreffer. Amersfoort maakte handig gebruik van een voordeelsituatie door een 'shoot' van een Leerdamse verdediger die niet afgefloten werd en liet keeper Annelies van Brakel kansloos. Leerdam was erop gebrand de punten te pakken en ging vol in de aanval om de score uit te breiden. Linde Telkamp soleerde langs de lijn en gaf diverse fraaie voorzetten. Annebel Schipper stond steeds klaar voor de tip-in, helaas werd het doel net gemist. Ook drie Leerdamse strafcorners leverden geen doelpunten op, eindstand 2-1. Leerdam MB1 blijft door de overwinning tweede met twee punten achterstand op de koploper. Zaterdag speelt de MB1 om 12:00 uur thuis tegen Loenen MB2.