WNC weer doelwit van inbraak

waardenburg • Voor de derde keer in bijna drie jaar tijd is er in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken bij WNC. De schade is aanzienlijk. Nog los van de braakschade zijn een tractor en een zitkooimaaier ontvreemd.

Het bestuur van de voetbalvereniging uit Waardenburg vermoedt dat de daders goed waren voorbereid en 'grof geschut' hebben gebruikt. "Met vermoedelijk een auto-transporter of bus met (grote) aanhanger zijn ze door het hekwerk tot achter het kantinegebouw gereden, daar hebben ze beide landvoertuigen uit het zicht vanaf de weg opgeladen."
In mei 2015 en september 2017 was WNC ook al doelwit van inbrekers. Toen werd er veel elektrisch gereedschap gestolen en leed de club enkele duizenden euro's schade. WNC schat de schadepost deze keer weer op vele duizenden euro's. "Het is een groot drama, maar als de inbrekers zo te werk gaan valt daar haast niet tegenop te beveiligen."

Eventuele getuigen die in de nacht van 6 op 7 april iets verdacht hebben gezien, worden verzocht zich te melden bij de politie of bij WNC: vvwnc-waardenburg@hotmail.com


Minder brievenbussen

neerijnen • PostNL past vanaf eind april in de gemeente Neerijnen het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat in Nederland steeds minder post verstuurd wordt. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijdert of verplaatst PostNL naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Vanaf 27 april worden de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Gelderland (Zuid) doorgevoerd. In de gemeente Neerijnen blijven twaalf brievenbussen en verdwijnen er twee brievenbussen. De aanpassingen zijn eind mei gerealiseerd. Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen.


q www.postnl.nl/brievenbus