• Wandelen verbetert de gezondheid.
• Wandelen verbetert de gezondheid. Foto: aangeleverd

Wandelen voor verbetering gezondheid

regio • Vijfheerenlanden doet dit jaar voor het eerst mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018. De organisatie, ReNa Wandelsport, nodigt mensen met diabetes uit om vanaf half april wekelijks te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen met andere chronische aandoeningen, worden uitgenodigd om deel te nemen.

"Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival. We denken dat iedereen dan zeker 5 kilometer zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor tien, vijftien of twintig kilometer", zo laat René Nagtegaal weten.

Bas van de Goor

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer één miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging.

De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen al door het volgen van een gezondere leefstijl. Dus niet alleen gezondere voeding, maar ook meer bewegen.

De NDC laat zien dat iedere stap telt.

Start training

Vanaf maandag 16 april wordt begonnen met de wandeltrainingen.

"We starten om 19.00 uur vanaf Sportcentrum Helsdingen in Vianen. Naast de trainingen zullen ook twee informatieavonden met diverse thema's gehouden worden. Deelname aan de diabetes challenge is gratis."

Meer informatie over de Vijfheerenlanden challenge: wandeltrainer René Nagtegaal via info@renawandelsport.nl of 06-52457299.


q www.nationalediabeteschallenge.nl/vijfheerenlandenchallenge