Spaans kamerorkest op Lek en Linge

regio • Maar liefst 140 leerlingen van ORS Lek en Linge in Culemborg genoten donderdagochtend van het kamerorkest Orquesta de Cámara de Salamanca. Het gezelschap, bestaande uit vijftien docenten en studenten van het Spaanse Conservatorio Profesional uit Salamanca, speelde 'Evocaciones' in de aula van de vwo-locatie.

In de periode voorafgaand aan dit concert werd in de lessen muziek en Spaans op CultuurProfielSchool Lek en Linge aandacht besteed aan het programma dat ten gehore werd gebracht: een combinatie van laat-romantische muziek van Spaanse componisten en poëzie. Een voorstelling die tot de verbeelding spreekt en beelden oproept van Spaanse landschappen en vervlogen tijden waarin de componisten leefden en zich lieten inspireren. Het strijkorkest met violen, altviolen, cello's en contrabas speelde onder andere werken van de componisten Granados en Albéniz. Na afloop konden de leerlingen vragen stellen en was er een meet & greet voor de leerlingen Spaans.

In samenwerking met Orkest van Utrecht verbleef het Orquesta de Cámara de Salamanca een week in Nederland om verschillende concerten te geven, waaronder het besloten concert op Lek en Linge.


SamenLoop voor Hoop Geldermalsen

geldermalsen • Voor de vierde keer zal op 13 april de SamenLoop voor Hoop in Geldermalsen van start gaan. SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek in estafette vorm als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Wie herinnert zich niet dit sfeervolle evenement voor het goede doel dat voor het laatst in 2014 in Geldermalsen plaatsvond? Na eerder bij de veiling en in het dorpscentrum was het Lingepark de plek waar de meest succesvolle SamenLoop voor Hoop in Geldermalsen tot op heden werd gehouden. Met een fantastisch, sfeervol evenement werd toen zo'n 85.000 euro opgehaald in de gemeente Geldermalsen.


Collecte Kinderhulp

regio • Een op de acht kinderen Nederland heeft geen fiets, kan de opleiding niet afmaken of heeft geen zwemdiploma. En dat terwijl je als kind niets liever wil dan er gewoon bij horen en meedoen met vrienden en klasgenoten. Om dit mogelijk te maken, gaan collectanten van Nationaal Fonds Kinderhulp van 16 tot en met 21 april langs de deuren. Voor 421.000 kinderen is lang niet alles zo vanzelfsprekend. Ze kunnen niet meedoen met leeftijdsgenootjes en hebben volwassen zorgen. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets of een opleiding mogelijk te maken.

q www.kinderhulp.nl


Lakenvelders gaan weer de wei in

beesd • De kudde Lakenvelders op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt gaan donderdag 12 april om 11:00 uur weer de wei in. Met blije bokkensprongen rennen ze het grote weiland aan de Kloostersteeg in, na maanden op stal te hebben gestaan.

De kudde zal de wei in gaan bij het weiland op de hoek van de Biersteeg en Tweede Dreef, tegenover 't Klooster.