Stage lopen in Bonaire

regio • Talentvolle stagiaires worden snel opgemerkt. Studenten Jasmijn, Rianne, Yarmo en Camilo lieten zich tijdens hun eerste stage bij Van der Valk in Tiel van hun beste kant zien. Dat wierp zijn vruchten af. Ze werden geselecteerd om hun tweede stage als gastheer/ -vrouw te volgen bij Van der Valk Plaza Beach Resort op Bonaire. Op 11 april stappen ze samen met hun praktijkbegeleider op het vliegtuig.

De studenten gaan drie maanden stage lopen bij het Beach Resort. Bonaire is voor de 16- tot 20-jarigen best ver, voor de meeste is het zelfs de eerste keer dat ze zo ver van huis gaan. Rianne: "Ik heb er erg veel zin in. Ik hoop en denk er veel te leren." Yarmo vult aan: "Ik ga thuis wel missen hoor, maar mijn ouders vinden dit ook een mooie kans, die moet je met beide handen aanpakken." De studenten zijn al druk bezig met de voorbereidingen op de stage. "Iedere woensdag krijgen we extra les van onze praktijkbegeleider. Daarnaast zijn we thuis natuurlijk ook dingen aan het regelen zoals verzekeringen", aldus Jasmijn. Het thuisfront houden ze op de hoogte via een gezamenlijke blog.

De studenten hebben in hun eerste leerjaar dertig weken stage gelopen bij Van der Valk Hotel Tiel. Na elke tien weken wisselden ze van afdeling zodat ze telkens andere vaardigheden konden leren. Van alle stagiaires bleken Jasmijn, Rianne, Yarmo en Camilo de beste 'talenten'.

Camilo: "Ik voel me wel vereerd dat ik één van de beste vier ben. Inzet wordt beloond, dat is fijn." De studenten gaan in Bonaire vier dagen per week stage lopen op diverse afdelingen van het Beach Resort. Eén dag per week gaan ze naar school. Op Scholengemeenschap Bonaire krijgen ze theorievakken, die ze direct in de praktijk kunnen brengen. Ben Neppelenbroek, docent hotellerie en praktijkbegeleider, begeleidt de studenten tijdens hun stage.

De studenten volgen bij ROC Rivor de opleiding MBO2 Dienstverlening met uitstroomrichting gastheer/ gastvrouw. Een opleiding die start met het leren van brede kennis van het vakgebied Dienstverlening. De opdrachten en stages richten zich op één van de negen uitstroomrichtingen. ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel.